ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρτύριο η ζωή μαθητή στη Λεμεσό! Σοκάρουν τα όσα είπε στη μητέρα του κλαίγοντας: «Με χτυπούν και μου...»

Μαρτύριο η ζωή μαθητή στη Λεμεσό! Σοκάρουν τα όσα είπε στη μητέρα του κλαίγοντας: «Με χτυπούν και μου...»

Απίστευτη καταγγελία μητέρας για τα όσα βιώνει στο σχολείο το 11χρονο παιδί της. Οι συμμαθητές του σε Δημοτικό Σχολείο της Λεμεσού, του έχουν κάνει την ζωή ποδήλατο με τους υπεύθυνους του δημόσιου εκπαιδευτήριου να μην παίρνουν μέτρα για αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Στα χέρια του Υπουργού Παιδείας, του Επαρχιακού Λειτουργού Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού, της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού και της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας, βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή (19/02) επιστολή Κύπριας μάνας που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βιώνει το 11χρονο παιδί της.

Όσα γράφονται στην επιστολή απλά δεν περιγράφονται, καθώς ο 11χρονος μαθητής αναφέρει στην μητέρα του με κάθε λεπτομέρεια τι βιώνει καθημερινά από ομάδα συμμαθητών του. Τα επεισόδια αυξάνονται καθημερινώς, με την μητέρα να ανησυχεί τόσο για το παιδί της όσο και στο θέμα να μην τύχουν άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Στην επιστολή της, η παραπονούμενη μητέρα εξηγεί όλα αυτά που ζει το παιδί της, ενώ ισχυρίζεται πως η διεύθυνση του σχολείου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση.

«Τον έπιασαν από το λαιμό»

Στις 12/02, ομάδα συμμαθητών του παιδιού, για να σπάσουν πλακά, κόλλησαν διάφορα αυτοκόλλητα στην πλάτη του, προσπαθώντας να τον γελοιοποιήσουν μπροστά στους υπόλοιπους συμμαθητές του.

Μάλιστα όπως αναφέρει το παιδί στην μητέρα του, όταν ένας εκ των συμμαθητών επέμενε να κολλήσει το αυτοκόλλητο, ο ίδιος στην προσπάθεια του να αμυνθεί κτύπησε τον  συμμαθητή. Τότε άλλος μαθητής από την εν λόγω παρέα, άρπαξε τον 11χρονο από το λαιμό και τον έσφιγγε. Μάλιστα ο 11χρονος όταν περιέγραφε όλο αυτό που βίωσε ανέφερε στην μητέρα του πως «ευτυχώς που κτύπησε το κουδούνι και γλίτωσα».

Όλα όσα συνέβησαν, τα είχε δει η δασκάλα των παιδιών χωρίς ωστόσο όπως λέει ο μαθητής, να διαμαρτυρηθεί η να τιμωρήσει κάποιο από τα παιδιά.

Άλλο ένα περιστατικό από την ίδια ομάδα μαθητών είναι πως είχαν φτύσει στην καρεκλά του 11χρονου, ο οποίος μετά που κάθισε, όλοι οι συμμαθητές του άρχισαν να γελούν, λέγοντας του πως «κάθισε πάνω στα φτύματα». Ο μικρός μην μπορώντας να κάνει κάτι, έσκυψε και όταν πήγε στο σπίτι έβαλε τα κλάματα.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το παιδί ανέφερε στην δασκάλα τι είχε συμβεί με την ίδια να του λέει πως δεν είναι ήταν η κατάλληλη ώρα για να δει το περιστατικό, αφού εκείνη την στιγμή είχε συνάντηση με γονέα.

Στην επιστολή της η παραπονούμενη μητέρα, αναφέρει πως παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και πέρσι. Τονίζοντας πως αρκετές φορές οι συμμαθητές του γιου της, του κατεβάζουν το παντελόνι, απλά για να τον κοροϊδέψουν και να κάνουν πλάκα.

Η μητέρα αναφέρει πως το παιδί της άρχισε να αντιδρά σε όλο αυτό που βιώνει με αποτέλεσμα αρκετές φορές στην προσπάθεια του αν αμυνθεί, να γίνεται επικίνδυνος, τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι μαθητές.

Η μητέρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχει μεριμνήσει ώστε να αποφευχθούν τα πιο πάνω περιστατικά αλλά και πολλά άλλα. Η ίδια, φοβάται πλέον να στέλνει το παιδί της σχολείο μην τυχών και συμβεί κάτι δυσάρεστο αλλά και από την άλλη την προβληματίζει ο ψυχολογικός πόλεμος που δέχεται τα δυο τελευταία χρόνιά το παιδί της.

Για προβληματισμό!

Μήπως τελικά κύριοι πρέπει να γίνει ένα δυσάρεστο γεγονός ώστε να δείτε το θέμα πιο ζεστά; Μήπως αποφεύγεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που υπάρχει, γιατί απλά βαριέστε να δώσετε τα σωστά μηνύματα.

Τελικά τι παιδεία προσφέρεται σε αυτά τα παιδιά που θα βγουν στην κοινωνία μετά από λίγα χρόνια;

Αυτή είναι η ασφάλεια που παρέχεται σε αυτά τα παιδιά που πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού;

Ι.Μάντζιηπα 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top