LIFESTYLE

Η ταινία της χρονιάς: «The Revenant»

Η ταινία της χρονιάς: «The Revenant»

Έχει αποσπάσει 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ και έχει ήδη σαρώσει σε όλες τις φετινές κινηματογραφικές βραβεύσεις. Κύρια συζήτηση η μοναδική ερμηνεία του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, που με την συγκεκριμένη του δουλειά, βάζει πιο στέρεες βάσεις από ποτέ, για την απόσπαση του πολυπόθητου αγαλματιδίου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

Ο λόγος προφανώς για το «The Revenant» (Η Επιστροφή), την χωρίς αμφιβολία ταινία του 2016 μέχρι στιγμής, η οποία προβάλλεται στις κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες.

Η προϊστορία

Ο παραγωγός Akiva Goldsman σχεδίαζε τη διασκευή του βιβλίου του Michael Punke ήδη από το 2001. Ο Park Chan-wook ήταν να το σκηνοθετήσει, με πρωταγωνιστή τον Samuel L. Jackson, όμως, ο Κορεάτης δημιουργός αποχώρησε.

Η επόμενη κίνηση έγινε το 2010, οπότε δόθηκε στον John Hillcoat, με τον Christian Bale να είναι υπό συζήτηση για τον πρώτο ρόλο. Τον Οκτώβριο του 2010, εγκατέλειψε κι ο Hillcoat και ακούστηκε το όνομα του Jean-François Richet, μέχρι που τον Αύγουστο του 2011 υπέγραψε ο Iñárritu.

Μετά από το αριστουργηματικό «Birdman» που έκλεψε τις εντυπώσεις το 2015 αποσπώντας, μεταξύ άλλων, 4 βραβεία Όσκαρ, αυτό αποφάσισε να είναι το επόμενο του βήμα και μάλλον είναι προς τα πάνω…

Η βασική του επιθυμία ήταν να παίξει ο Leonardo DiCaprio δίπλα στον Sean Penn. Ο δεύτερος ακούγονταν ακόμα και για τον πρώτο ρόλο, αλλά δεν ταίριαζε το πρόγραμμα του.

Παρότι το φιλμ αφηγείται μια περίοδο εννιά μηνών, τα γυρίσματα έγιναν μέσα σε 80 ημέρες. Η αιτία ήταν το σκληρό κρύο και η απομονωμένη τοποθεσία που επιλέχθηκε. Ο διευθυντής φωτογραφίας Emmanuel Lubezki χρησιμοποίησε μονάχα φυσικό φως, και οι ελάχιστες ώρες της ημέρας που ήταν διαθέσιμες για γύρισμα, λόγω των συνθηκών, έπρεπε να είναι συντονισμένες από πριν στην ακρίβεια.

Η αληθινή ιστορία του Χιου Γκλας ήταν η βασική έμπνευση και για την ταινία Man in the Wilderness (Αποστολή Αυτοκτονίας) του 1971, με τον Richard Harris.

Η υπόθεση

Βαθιά στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, o κυνηγός Χιου Γκλας (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) βρίσκεται βαριά τραυματισμένος και εγκαταλελειμμένος από ένα μέλος της ομάδας του, τον προδότη Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χάρντι).

Με ακλόνητη θέληση ως μοναδικό όπλο απέναντι στους κινδύνους, ο Γκλας περιπλανιέται σε ένα φοβερά εχθρικό περιβάλλον, μέσα στον αδίστακτο χειμώνα και περιτριγυρισμένος από εχθρικές φυλές, σε μια αδιάκοπη περιπέτεια αναζήτησης και επιβίωσης.

Στόχος του: η εκδίκηση εναντίον του Φιτζέραλντ.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, «Η Επιστροφή» είναι μια καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία που αποτυπώνει την επική περιπέτεια επιβίωσης ενός άντρα και την ασυνήθιστη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.

Που να την δείτε:

Απολαύστε την ταινία στα KCineplex, σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο, καθημερινά στις 19:00. Είναι παρεμπιπτόντως ακατάλληλη για ανηλίκους (μάλλον θετικό) και έχει συνολική διάρκεια 151 λεπτά. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top