ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό ώρα μηδέν: Σε ρήξη οι σχέσεις Ελλάδας - Αυστρίας

Προσφυγικό ώρα μηδέν: Σε ρήξη οι σχέσεις Ελλάδας - Αυστρίας

Σε κρίσιμο σημείο το προσφυγικό. Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ οι σχέσεις Ελλάδα ς - Αυστρίας, μετά τον αποκλεισμό της Αθήνας από περιφερειακή σύνοδο για το προσφυγικό, βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι  νέο λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς, ο οποίος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα, ποτέ δεν ήταν πρόθυμη να συζητήσει για τη μείωση της ροής των προσφύγων.

Είπε ότι υπήρξαν αμέτρητες συνεδριάσεις και διασκέψεις με την Αθήνα, αλλά αντί να συζητεί για το πώς θα ανακοπεί η προσφυγική ροή, το μόνο που συζητούσε ήταν πώς  όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μεταφερθούν, το ταχύτερο δυνατόν, προς την Κεντρική Ευρώπη.
Ο Σεμπάστιαν Κούρτς, ανέφερε επίσης, ότι το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα, δεν είναι μια σύσκεψη στη Βιέννη, αλλά η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να επιβάλει όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται.

 Καγκελάριος Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ

Επικριτική έναντι, ιδιαίτερα των χωρών της βαλκανική οδού και σε σχέση με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Δήλωσε ότι είναι καλό να λαμβάνεις αποφάσεις αποκλείοντας συγκεκριμένη χώρα.
Το πρόβλημα, είπε,  είναι ότι έδρασαν μονομερώς και αυθαίρετα, χωρίς να περιλάβουν την Ελλάδα, την οποία απλώς προσπέρασαν.
Μιλώντας στη Γερμανική Τηλεόραση, η κυρία Μέρκελ έφερε ως παράδειγμα τα Σκόπια, τα οποία, επισήμανε, διασφάλισαν τα σύνορά τους. Δεν έγινε όμως, πρόσθεσε, καμμιά συζήτηση με την Αθήνα, αν θέλει να διασφαλίσει τα δικά στη σύνορα.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας δεσμεύθηκε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της εβδόμης Μαρτίου, η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί το μεγάλο αριθμό προσφύγων που βρίσκονται στο έδαφός της.
Τα κράτη-μέλη του ευρώ το τελευταίο διάστημα δεν παλέψαμε ως το τέλος ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη μόνο και μόνο για να τη ρίξουμε στο χάος έναν χρόνο αργότερα, κατέληξε η Άγκελα Μέρκελ.

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας Βίκτωρ Ούρμπαν

Την ίδια ώρα λαύρος έναντι των Βρυξελλών, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ούρμπαν.

Έκαμε λόγο σε αποτυχημένη ευρωπαϊκή πολιτική σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και επανέλαβε ότι θα αντισταθεί σθεναρά στο σύστημα των ποσοστώσεων.
Η εισδοχή περισσότερων προσφύγων, είπε, θα φέρει εγκληματικότητα, τρομοκρατία και πολλά άλλα προβλήματα.
Υιοθετώντας εξαιρετικά δριμείς τόνους  στη διάρκεια του ετήσιου διαγγέλματός του, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα επιτραπεί στις Βρυξέλλες, να φορτώσουν στη χώρα του τις συνέπειες της εσφαλμένης τους μεταναστευτικής πολιτικής.
Στις ουγγρικές πόλεις, είπε, δεν θα υπάρξουν περιοχές ανομίας, δεν θα υπάρξουν ταραχές και δεν θα υπάρξουν συμμορίες που θα κυνηγήσουν τις συζύγους και τις κόρες μας, γιατί θα δράσουμε προληπτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top