ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης συμφορών η προτεραιότητα της Πολιτικής Άμυνας

Η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης συμφορών η προτεραιότητα της Πολιτικής Άμυνας

«H προστασία του πολίτη είναι μία σύνθετη διαδικασία, η οποία αφορά όλα τα επίπεδα διοίκησης, όλες τις κοινωνίες, όλους τους πολίτες», πρόσθεσε.

Η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης συμφορών και η εμπέδωση βασικών κανόνων ασφάλειας και αυτοπροστασίας, για τη δημιουργία μίας κοινωνίας έτοιμης να συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση των κινδύνων και των επιπτώσεών τους αποτελεί για τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας προτεραιότητα, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Άμυνας, η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

Ερωτηθείς ποια είναι η αποστολή της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι αποστολή της Δύναμης είναι η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση φυσικών ή ανθρωπογενών συμφορών, το μέγεθος των οποίων προκαλεί ή μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για τη ζωή ή την ευημερία μεγάλου αριθμού προσώπων ή εκτεταμένες συνέπειες στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους της Δημοκρατίας.

«Η αναβάθμιση και ισχυροποίηση των μηχανισμών προστασίας του πολίτη πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την εκδήλωση συμφορών αποτελεί κύριο μέλημα της Δύναμης. Στο πλαίσιο αυτό η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας εκπονεί και εφαρμόζει σχέδια, διεξάγει εκπαιδεύσεις, ασκήσεις και εφαρμόζει νέες μεθόδους και πρακτικές στον τομέα πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα. Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας λαμβάνει μέρος σε κινητοποιήσεις όπως κατάσβεση πυρκαγιών, εκκένωση κατοικημένων περιοχών, άντληση νερών, ανεύρεση ελλειπόντων προσώπων, διάσωση παγιδευμένων ατόμων κάτω από ερείπια, φιλοξενία ατόμων που χρήζουν προστασίας, κ.α. Για την υλοποίηση του ρόλου και της αποστολής της η Δύναμη βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, οργανώσεις και φορείς», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top