ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε τα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα με τον «Ερατοσθένη» και τον «Τσικίτο» να κυριαρχούν στον Τύπο

Διαβάστε τα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα με τον «Ερατοσθένη» και τον «Τσικίτο» να κυριαρχούν στον Τύπο

Η αποκάλυψη ότι το κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου πηγάζει από τον Ερατοσθένη της Κύπρου κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου μαζί με την κατάσταση στην υγεία και τις εξελίξεις για το λιμάνι της Λάρνακας.

Αναφορά γίνεται επίσης στην δολοφονία του Τσικίτο, στις επερχόμενες δικαστικές εξελίξεις για τον τέως Έφορο Συνεργατισμού, Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη, την αναστήλωση του Αποστόλου Ανδρέα και άλλων μνημείων από την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, στην αλλαγή στη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κ.α.

H “Αλήθεια” με τίτλο “Μεγάλα μυστικά κρύβει ο Ερατοσθένης” αναφέρεται στο γιατί προχώρησε η κυβέρνηση σε τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων και σημειώνει πως το τεράστιο αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ πηγάζει από την κυπριακή ΑΟΖ και ότι πέντε τεμάχια προσελκύουν το ενδιαφέρον ξένων κολοσσών. Αλλού γράφει ότι η Λευκωσία απέρριψε την πρόταση του Βερολίνου για άνοιγμα νέων κεφαλαίων για την Τουρκία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε λίστα θανάτου ήταν ο Τσικίτο και πως το θύμα είχε πολλά ανοικτά μέτωπα και δεχόταν απειλές.

Ο “Φιλελεύθερος” με τίτλο “Παμπορίδης σε ηφαίστειο” γράφει ότι φουντώνει η έκρηξη στην Υγεία και πορεύεται προς απεργίες και η ΠΑΣΥΔΥ ενώ ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως ήρθε η ώρα να χτυπήσουμε “τους τσιφλικάδες και τα τσιράκια τους”. Αλλού γράφει ότι πλησιάζει η ώρα Συνεργατισμού – Χλωρακιώτη και προσθέτει πως τρεις υποθέσεις για την οικονομία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το νερό μετατράπηκε σε “μητρικό γάλα” και αναφέρεται στην συμφωνία για την διαχείριση του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα που υπογράφηκε χθες στην Άγκυρα μεταξύ Νταβούτογλου και Καλιοντζού.

Η “Σημερινή” με τίτλο “Ο Ερατοσθένης τροφοδοτεί το Ζορ” γράφει ότι φαίνεται πως έχουμε κι άλλο κοίτασμα με τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου. Αλλού γράφει ότι φεύγει η Λίζα και έρχεται η Ελίζαμπεθ και αναφέρεται στην αλλαγή του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο αφού φεύγει η κ. Μπάτενχαϊμ και έρχεται η Καναδή κ. Σπέχαρ. Σε άλλο θέμα αποκαλύπτει το περιεχόμενο των επιστολών TOTAL και ΕΝΙ στον Δήμαρχο Λάρνακας για το λιμάνι.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Ετσιθελισμός Λουρουτζιάτη στη Λάρνακα” γράφει για σχέδιο ανατροπής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ενεργειακή χρήση του λιμανιού, το οποίο μπαίνει σε υλοποίηση από σήμερα. Αλλού γράφει ότι από τα ερείπια των μνημείων στέλλονται μηνύματα ειρήνης και δημοσιεύει φωτογραφία του Αποστόλου Ανδρέα, ενώ εντός Μαρτίου αναμένεται να εγκριθεί ο νέος κατάλογος των ε/κ και τ/κ μνημείων που θα αναστηλωθούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακριβότερα κατά δύο μονάδες είναι τα επιτόκια μας.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” με τίτλο “Το αέριο της Αιγύπτου έρχεται από την Κυπριακή ΑΟΖ” αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας πως το Ζορ πηγάζει από το όρος του Ερατοσθένη. Αλλού αναφέρεται στην επιστροφή Ρώσων και Αμερικανού αστροναυτών στην Γη μετά από ρεκόρ παραμονής στο διαστημικό σταθμό και δημοσιεύει τη σχετική φωτογραφία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η πρόσφατη ξηρασία στην Κύπρο ήταν η χειρότερη τα τελευταία 900 χρόνια.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top