ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «όχι» του Ζένιου χαλάει το «μυστικό» σχέδιο Αβέρωφ στη Λεμεσό

Το «όχι» του Ζένιου χαλάει το «μυστικό» σχέδιο Αβέρωφ στη Λεμεσό

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει ενοχληθεί τα μέγιστα από τις κακές συμπεριφορές βουλευτών του, που προκάλεσαν ζημιά στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Οι δυο εξ αυτών προέρχονται από την Λεμεσό και δεν είναι άλλοι από τους Ανδρέα Θεμιστοκλέους και Ανδρέα Κυπριανού. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο άρθρο ανέχτηκε τις κακές συμπεριφορές και δεν προχώρησε σε διαγραφές σταθμίζοντας διάφορα δεδομένα.

Οι «αταξίες» των βουλευτών του ΔΗΣΥ και γιατί ο Αβέρωφ δεν είναι βλάκας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αυτή του η στάση είχε ως στόχο να μεταφέρει συγκεκριμένα μηνύματα, ότι δηλαδή είναι ένας ανεκτικός πολιτικός αρχηγός που δίνει δημοκρατικά την ευκαιρία στην βάση του κόμματος να αποφασίσει για το μέλλον των εν λόγω βουλευτών, δια της ψήφου, χωρίς να αναλάβει ο ίδιος προσωπικό κόστος. 

Κάποιοι αυτό το ονομάζουν ατολμία και ευθυνοφοβία –και αυτή είναι η πραγματικότητα-  όμως η αλήθεια είναι ότι με αυτό τον τρόπο κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες στην Πινδάρου, παίζοντας «έξυπνο» πολιτικό παιχνίδι. Έτσι απέφυγε δημόσιες προσωπικές συγκρούσεις με βουλευτές του που θα έβλαπταν τον ίδιο και ακόμη περισσότερο το κυβερνών κόμμα.

Ως εκ τούτου, στη βάση αυτών των αποφάσεων που είχε λάβει έπρεπε να προχωρήσει  στην ανεύρεση των κατάλληλων υποψηφίων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντίβαρο, στους βουλευτές που πλήγωσαν τον ίδιο με τις συμπεριφορές τους και κυρίως το κόμμα. 

Η επιλογή Ζένιου θωρήθηκε μια από αυτές όπως και αυτή της Ελίτας Μιχαηλίδου και Καρολίνας Πελενδρίτου, υποψηφιότητες που ασφαλώς και προκρίνει.

Ωστόσο, η απόφαση του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σταύρου Ζένιου, να απορρίψει την θέση «πυροβολώντας» τους Θεμιστοκλέους, Κυπριανού και Χαμπουλλά, δυσκολεύει το όλο πλάνο του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε αναζήτησε νέων λύσεων.

Διαβάστε επίσης:

Το ηχηρό όχι Ζένιου σε Αβέρωφ και οι μπηχτές του στους «άταχτους» βουλευτές του ΔΗΣΥ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top