ΥΓΕΙΑ

Β.Παπαδόπουλος: Δεν άλλαξαν οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτική

Β.Παπαδόπουλος: Δεν άλλαξαν οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτική

Δεν άλλαξαν οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτική, απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση

Οι δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασθενών τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και τα νοσηλευτήρια του εξωτερικού δεν έχουν αλλάξει κατ’ ελάχιστον ούτε ως προς την ποσοτική ούτε ως προς την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της παρούσας διακυβέρνησης, αναφέρει σε γραπτή απάντηση του στο ΑΚΕΛ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως τα στοιχεία είναι στη διάθεση και της Βουλής και του ΑΚΕΛ ανά πάσα στιγμή.

Δυστυχώς, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, “το ΑΚΕΛ και ο κ. Γιώργος Λουκαϊδης επιμένουν σε παράθεση στοιχείων για τάχα μείωση των δαπανών για την Υγεία επικαλούμενοι το σύνολο των δαπανών του Υπουργείου Υγείας, το οποίο δεν είναι ενδεικτικό και είναι παραπλανητικό όσον αφορά τις δαπάνες που αφορούν την ιατρική περίθαλψη και τη νοσηλεία ασθενών”.

Οπως αναφέρει, ηη μόνη διαφορά που παρουσιάζεται κατά περίπου 35 εκ. ευρώ αφορά περίπου 14 εκ. ευρώ μείωση σε μισθούς και ωφελήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που το ίδιο το ΑΚΕΛ επέβαλε και περίπου 20 εκ. ευρώ από την καλύτερη διαπραγμάτευση που έκανε η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια του εσωτερικού και του εξωτερικού, προς όφελος του Κύπριου φορολογούμενου”.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθυμίζει ότι το 2012 οι δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία ασθενών και μόνον, ήταν 406 εκ. ευρώ, ενώ το 2013 ήταν 411 εκ. ευρώ. Τα έτη 2014 και 2015 ήταν 365 και 364, αντιστοίχως, “μείωση που έχουμε εξηγήσει πιο πάνω από πού προήλθε”.

Οποιαδήποτε άλλη σύγκριση γίνει αναφορικά με τις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ασθενών, και που είναι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες, “αποτελεί αλχημεία”, καταλήγει στην γραπτή απάντηση του προς το ΑΚΕΛ, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top