ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν προσκαλεί τη Boeing για την αγορά αεροσκαφών

Το Ιράν προσκαλεί τη Boeing για την αγορά αεροσκαφών

Το Ιράν προσκάλεσε την αμερικανική εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Boeing στην Τεχεράνη για να συζητήσουν την αγορά αεροπλάνων με στόχο την ανανέωση του γηραιού στόλου της που έχει υποστεί πλήγμα από τις δεκαετίες των κυρώσεων σε βάρος της χώρας, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Τον Φεβρουάριο, ο υφυπουργός Μεταφορών του Ιράν Ασγκάρ Φακριέχ Κασάν δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα είναι έτοιμη να αγοράσει τουλάχιστον 100 αεροπλάνα από την Boeing. Η εταιρία είπε ότι εξετάζει τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να διαπραγματευθεί με τον Ιράν.

«Μετά την εξουσιοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης στην Boeing, προσκαλέσαμε την εταιρία να ξεκινήσει συνομιλίες για την ανάπτυξη του στόλου αεροσκαφών της χώρας», δήλωσε χθες ο Ιρανός υπουργός Οδικών Δικτύων και Μεταφορών Αμπάς Ακχουντί, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την ημερομηνία της επίσκεψης.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ επέτρεψαν στη Boeing να πραγματοποιήσει συνομιλίες με αεροπορικές εταιρίες στο Ιράν, αλλά είπαν ότι θα χρειαστεί πρόσθετη άδεια από τις αμερικανικές αρχές για να προχωρήσουν οι πωλήσεις, καθώς το Ιράν συνεχίζει να υπόκειται σε μια σειρά αμερικανικών περιορισμών.

Η ανταγωνίστρια της Boeing στην Ευρώπη, η Airbus, συμφώνησε τον Ιανουάριο να πουλήσει στο Ιράν 118 αεροσκάφη αξίας περίπου 27 δισ. δολαρίων. Ο αριθμός και η ηλικία των αεροσκαφών Airbus και Boeing στο Ιράν δείχνουν τα περιθώρια που υπάρχουν για την πώληση αεριωθουμένων. Πολλά από τα αεροσκάφη της Boeing χρονολογούνται από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top