ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουλιάζει» η Λεμεσός λόγω Καρναβαλιού

«Βουλιάζει» η Λεμεσός λόγω Καρναβαλιού

Με την πληρότητα των ξενοδοχείων να αγγίζει έως και το 88%, η Λεμεσός είναι αναμφίβολα ο πιο περιζήτητος προορισμός για το Καρναβάλι.

Της Ματίνας Ζησιάδου

Τονωτική ανάσα για την οικονομία, όχι μόνο της Λεμεσού αλλά και ολόκληρου του νησιού, αποτελεί ο εορτασμός του Καρναβαλιού. Η πόλη του γλεντιού και της διασκέδασης έχει αυτές τις μέρες την τιμητική της, και όχι άδικα, καθώς διοργανώνει το μεγαλύτερο -και πιο πετυχημένο- καρναβάλι του νησιού.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρήστου, εκτίμησε πως περίπου 20.000 άτομα θα συμμετάσχουν στην μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, οπότε και θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κύριο Χρήστου, αναμένονται περίπου 50.000-100.000 θεατές που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση.

«Κάθε χρόνο και περισσότεροι»

Ο κ. Χρήστου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή, που όπως είπε, είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. «Κάθε χρόνο το Καρναβάλι αναβαθμίζεται, με τις συμμετοχές να αυξάνονται και τους θεατές να πληθαίνουν. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από τη μουντή του καθημερινότητα και τα προβλήματα που τον απασχολούν, και το Καρναβάλι είναι μία ευκαιρία να ξεδώσει, έστω και λίγο», δήλωσε.

«Στις 200.000 το κόστος, αλλά τα οφέλη πολλαπλάσια»

Κληθείς να σχολιάσει το κόστος του Καρναβαλιού για το Δήμο, ο κ. Χρήστου ανέφερε πως ανέρχονται στις 200.000 ευρώ, ωστόσο επισήμανε ότι τα οφέλη είναι πολλαπλάσια. «Η πόλη αναζωογονείται για ένα μήνα. Το Καρναβάλι κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ, αλλά πολλαπλασιάζει τα επίπεδα της εθνικής οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ασφυκτικά γεμάτα» τα ξενοδοχεία

Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά πληρότητας  των καταλυμάτων στην  πόλη της Λεμεσού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Χρήστου.

Την υψηλή ζήτηση των δωματίων επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα αναζήτησης και κράτησης ξενοδοχείων Booking.com, σύμφωνα με την οποία η πληρότητα για τις ημερομηνίες 11-14 Μαρτίου αγγίζει το 88%, ενώ αναφέρει το καρναβάλι ως ένα από τους λόγους για να επισκεφτεί κανείς την πόλη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top