ΕΛΛΑΔΑ

Αποφάσισαν να κάνουν «αποθήκη ψυχών» την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα!

Αποφάσισαν να κάνουν «αποθήκη ψυχών» την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα!

«Κόβει και ράβει» και δεν ρωτά η Ευρωπαϊκή Ένωση! Όπως υπογραμμίζεται στο άρθρο της εφημερίδας «Le Figaro» οι 28 πρωτεύουσες της ΕΕ, συμφώνησαν χθες το βράδυ να κλείσει το πέρασμα των Βαλκανίων και επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα της Κυριακής 6/3 «Der Standard».

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

«Η ροή των παράνομων μεταναστών στα Ανατολικά Βαλκάνια φθάνει στο τέλος της, αυτός ο δρόμος είναι από εδώ και στο εξής κλειστός», αναφέρει το σχέδιο των συμπερασμάτων.

Σε άλλο σημείο γράφει πως «η EE θα στηρίξει την Ελλάδα σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή και θα κάνει το μέγιστο για να την βοηθήσει ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση».

Το σχέδιο των συμπερασμάτων έχει γίνει ήδη αποδεκτό από τους 28 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ, τονίζει η Le Figaro.

«Η ΕΕ θα ασκήσει πίεση στην Τουρκία στις Βρυξέλλες ώστε να βοηθήσει στην διευθέτηση της μεταναστευτικής κρίσης -που σημαδεύτηκε την Κυριακή από άλλο ένα ναυάγιο στο Αιγαίο με 28 νεκρούς- με την επιθυμία του οριστικού κλεισίματος του περάσματος των Βαλκανίων», γράφει η εφημερίδα Le Monde.

Προ τετελεσμένων ο Τσίπρας στην ΣΚ

Προ τετελεσμένων βρίσκεται ήδη η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και η Ελλάδα εν όψει της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται σήμερα, Δευτέρα στις Βρυξέλλες, με θέμα την προσφυγική κρίση και τους τρόπους διαχείρισής της. 

Με τα όσα αναφέρονται στο σχέδιο συμπερασμάτων που δημοσιοποιήθηκε μέσω της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard» την Κυριακή 6/3, το κλείσιμο των συνόρων και η απομόνωση της Ελλάδας συνιστούν ειλημμένη απόφαση και η νομιμοποίηση των «μονομερών» ενεργειών της Αυστρίας και της «ομάδας του Βίζενγκραντ» επισφραγίζεται πανηγυρικά. 

Στο κείμενο περιλαμβάνεται μία διατύπωση, η οποία όχι απλώς επικυρώνει την βαλκανική καραντίνα της χώρας, αλλά στην ουσία καταδεικνύει ότι ήδη από την προηγούμενη Σύνοδο δεν ελήφθη καθόλου υπόψη η Ελλάδα, παρά το βέτο που ισχυρίζεται και επαναλαμβάνει ότι έθεσε ο Πρωθυπουργός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top