ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παγκόσμια μελέτη της «Ernst and Young»: Οι γυναίκες φέρνουν κέρδη!

Νέα παγκόσμια μελέτη της «Ernst and Young»: Οι γυναίκες φέρνουν κέρδη!

Οι μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο αναδεικνύουν λιγότερες γυναίκες ηγέτες, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη που διενεργήθηκε σε συνεργασία της ΕΥ και του Διεθνούς Ινστιτούτου Peterson.

Οι μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο αναδεικνύουν λιγότερες γυναίκες ηγέτες, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη που διενεργήθηκε σε συνεργασία της «Ernst and Young» και του Διεθνούς Ινστιτούτου Peterson. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης μόνο πέντε χώρες στον κόσμο έχουν ποσοστό γυναικών 30% και άνω ανάμεσα στα διευθυντικά τους στελέχη, ενώ η Νορβηγία είναι η μοναδική χώρα όπου η παρουσία των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια υπερβαίνει το 30%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εταιρείες με σημαντικά ποσοστά γυναικών σε ηγετικές θέσεις 30% και άνω σημειώνουν αύξηση μέχρι και 6% στα καθαρά τους κέρδη. 

Το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των κυπριακών εταιρειών ανέρχεται σε 10%, ενώ η εκπροσώπηση τους σε ηγετικές θέσεις επιχειρήσεων ανέρχεται στο 19%. 

Η ΕΥ, ως χορηγός του Pledge For Parity (Δέσμευση για την Ισότητα), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 2016, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της να συμβάλει στην ταχύτερη εξέλιξη των γυναικών στο επιχειρηματικό περιβάλλον και απευθύνει έκκληση σε άτομα και επιχειρήσεις να προχωρήσουν από την απλή συζήτηση του θέματος, σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο την ισότητα των φύλων. 

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας (8 Μαρτίου) είναι η ανάδειξη των επιτευγμάτων των γυναικών σε όλο τον κόσμο στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, της κοινωνίας και της πολιτικής. 

Για την έρευνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη έρευνα αυτού του είδους που πραγματοποιήθηκε ποτέ ανά τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στοιχεία από σχεδόν 22,000 εισηγμένες εταιρείες σε 91 χώρες. Διαπίστωσε ότι οι χώρες με τη μεγαλύτερη πρόοδο ως προς την εκπροσώπηση γυναικών σε ηγετικές θέσεις είναι η Βουλγαρία (37%), η Λετονία (36%), οι Φιλιππίνες (33%), η Σλοβενία (33%) και η Ρουμανία (32%). Ως προς τη συμμετοχή γυναικών στα διοικητικά συμβούλια, οι πέντε πρώτες χώρες είναι η Νορβηγία (40%), η Λετονία (25%), η Ιταλία (24%), η Φινλανδία (23%) και η Βουλγαρία (22%). 

Αναφορικά με την Κύπρο, η εκπροσώπηση γυναικών σε ηγετικές θέσεις στις επιχειρήσεις ανέρχεται στο 19%, ποσοστό που δεν υστερεί κατά πολύ σε σχέση με χώρες όπως η Σουηδία και η Νορβηγία. Δυστυχώς, η ίδια εικόνα δεν συναντάται στην πρόοδο ως προς τη συμμετοχή γυναικών στα διοικητικά συμβούλια, όπου το ποσοστό στη χώρα μας αντιστοιχεί σε ένα απογοητευτικό 10%. 

Παρόλο που οι δείχτες της ισότητας των φύλων στις επιχειρήσεις διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα, στις περισσότερες χώρες παρατηρούνται ποσοστά κάτω του 30% σε γυναίκες εκτελεστικούς διευθυντές, μέλη διοικητικών συμβουλίων και διοικητικών στελεχών, με τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ιαπωνία να μένουν εκτός των πρώτων δέκα θέσεων σε κάθε κατηγορία. 

stockwatch.com.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top