ΚΟΣΜΟΣ

Απόλυτη καταστροφή στις πόλεις από τις οποίες αποχωρεί το Ισλαμικό Κράτος

Απόλυτη καταστροφή στις πόλεις από τις οποίες αποχωρεί το Ισλαμικό Κράτος

Σημαίες και λάβαρα του ΙΚΙΛ εξακολουθούν να βρίσκονται στην διαλυμένη πόλη Αλ Σαντάτι λίγες ημέρες αφότου οι τζιχαντιστές την εγκατέλειψαν.

Οι αρχές της Συρίας επέτρεψαν την πρόσβαση σε δυτικούς εκπροσώπους ΜΜΕ να καταγράψουν τις εικόνες από τον όλεθρο, που άφησαν πίσω τους τα μέλη του ΙΚΙΛ. Πάνω σε στύλους του ηλεκτρικού βασάνιζαν ή και δολοφονούσαν, όποιον τολμούσε να αντισταθεί.

Ένα από τα κτίρια, που κάποτε ήταν ξενοδοχείο χρησιμοποιείτο από τους τζιχαντιστές για να ικανοποιούν τις αρρωστημένες τους ορέξεις πάνω στις γυναίκες.

Σπίτια εγκαταλελειμμένα είχαν μετατραπεί σε αποθήκες πολεμικού υλικού κι οπλικών συστημάτων, τα οποία ουδέποτε πήραν μαζί τους κατά την αποχώρησή τους.

Εν τω μεταξύ δια του Υπουργού Εξωτερικών το καθεστώς της Συρίας θέτει ως κόκκινη γραμμή ώστε να προχωρήσουν οι συνομιλίες να μην αλλάξει η ηγεσία στην χώρα.

«Αυτό, που καταλαβαίνουμε ως μεταβατική περίοδος είναι η μετάβαση από το υφιστάμενο σύνταγμα σ’ ένα νέο κι από την παρούσα κυβέρνηση σε μία άλλη, που ενδεχομένως να περιλαμβάνει κι άλλα κόμματα», διευκρίνισε ο Ουαλίντ Αλ Μοάλεμ, Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας.

Ο ίδιος επέκρινε τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν ντε Μιστούρα διότι «δεν επιδεικνύει ουδετερότητα» παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά της χώρας όταν επιδιώκει προεδρικές εκλογές

Τι είναι το ΙΚΙΛ 

Το IΚΙΛ, σύμφωνα με το Κυπριακό Κέντρο στρατηγικών μελετών, είναι η διάδοχος οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, που δημιουργήθηκε από τον Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι λίγα χρόνια πριν από την εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα το 2003. Η οργάνωση υποσχέθηκε πίστη στην Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2004, και οι σουνίτες μαχητές της είναι αφοσιωμένοι σε επιθέσεις κατά των Αμερικανικών, καθώς και σε τρομοκράτηση της σιϊτικής κυβέρνηση στη Βαγδάτη, που ανέλαβε την εξουσία μετά την αποπομπή του Σαντάμ Χουσεΐν. 

Πρωταρχικός στόχος του IΚΙΛ και του ιρακινού ηγέτης της, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγχνταντί, είναι να εγκαθιδρύσει ένα ριζοσπαστικό καθεστώς σουνιτών ισλαμιστών στην ανατολική περιοχή της Συρίας, του Λιβάνου, το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Κύπρο και τη Νότια Τουρκία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top