ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομήρου: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έπρεπε να απορρίψει τις απαιτήσεις της Τουρκίας

Ομήρου: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έπρεπε να απορρίψει τις απαιτήσεις της Τουρκίας

Λάθος το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μπαίνει σε ένα ανατολίτικο παζάρι, λέει ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε άξιο απορίας το ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου έρχεται στην Κύπρο προφανώς όπως είπε μέσα στα πλαίσια των απαιτήσεων της Τουρκίας για άνοιγμα ενταξιακών της κεφαλαίων που έχει παγώσει η Κυπριακή Δημοκρατία λόγω άρνησης της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διαπραγματευτικό πλαίσιο του 2005 όσο και από την αντιδήλωση του 2005. 

Σε δηλώσεις στην Πάφο ο Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι είναι λάθος το Ευρωπαϊκό συμβούλιο να μπαίνει σε ένα ανατολίτικο παζάρι, κατά την έκφραση του, το οποίο επιβάλλει η Τουρκία. 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, συνέχισε, θα έπρεπε να είχε απορρίψει κατηγορηματικά τις απαιτήσεις της Τουρκίας οι οποίες καμία σχέση έχουν με το προσφυγικό ζήτημα. 

Οφείλει το Συμβούλιο, είπε, να διαφυλάσσει το κύρος και την αξιοπιστία του αλλά και των αποφάσεων του.  Ο Γιαννάκης Ομήρου που παρέστη  στο μνημόσυνο του ήρωα- ποιητή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν το συμβούλιο να λαμβάνει απόφαση με βάση την οποία για να εξελιχτεί ομαλά ο ενταξιακός διάλογος Τουρκίας- Ε.Ε. η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία , να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας και να συνεργαστεί για λύση του Κυπριακού, η Τουρκία να αρνείται με τον χειρότερο τρόπο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις αυτές και το συμβούλιο να σπεύδει, όπως είπε, να ασκήσει πιέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία για να παραβιαστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Με τέτοια Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και με τέτοιες συμπεριφορές, προειδοποίησε , το κύρος και η αξιοπιστία της ίδιας της Ε.Ε. όπως και η πολιτική της συνοχή τίθενται σε άμεσο κίνδυνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top