ΑΝΑΤΗΕΜΑΤΙΣΜΟΙ

Όλοι ξέραμε

Όλοι ξέραμε

Καμωνόμαστε διαβάζοντας καθημερινά τις απανωτές ειδήσεις για σκάνδαλα, ότι κανείς μας δεν ήξερε τι γινόταν. Σάμπως κι εμείς αναδυθήκαμε αίφνης από την κολυμβήθρα ή ωσάν να είμαστε οσίες Παναγίες.

Κι όμως φίλοι μου, όλοι γνωρίζαμε. Σιωπούσαμε όμως γιατί δεν πεινούσαμε. Γιατί ο βουλευτής ή ο Δήμαρχος ή γενικότερα ο πολιτικός, είτε το κάθε ερπετό που αναρριχήθηκε σε μια θέση ισχύος, μας εξυπηρετούσε για το κατιτίς μας.

Το μωρό μας στον στρατό, το μωρό μας στην δημόσια υπηρεσία, την προαγωγή μας, τις αυξήσεις μας, τα ρουσφέτια μας κι όλοι περνούσαμε καλά σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα διάφορα σκάνδαλα είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Το ότι σήμερα στην Κύπρο της ευμάρειας χιλιάδες κόσμος ζει κάτω από το όριο της φτώχειας δεν οφείλεται ούτε στο «Χύτα», ούτε στα «Βλήτα». Είναι απόρροια ενός σαθρού συστήματος που ήταν αναπόφευκτο να καταρρεύσει καθότι χωρίς θεμελιούς ή με θεμελιούς οι οποίοι διαβρώθηκαν, όλο το κατασκεύασμα έχει διαλυθεί σαν χάρτινος πύργος και έχει φανεί η γύμνια μας. Γιατί όλοι μας επιτρέψαμε σε 5, 10, 20, 50 ηλίθιους –παμπόνηρους- εγκληματίες να διαλύσουν τα πάντα.

Ακόμα δυστυχώς, όμως, επιτρέπουμε σε μια κλίκα ανθρώπων, κατεστημένων, τζάκια κτλ που από το 1974 διαφεντεύουν τις τύχες μας, να ροκανίζουν ακόμα το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Κι εμείς απαθείς παραμένουμε να τους παρακολουθούμε. Ας μην καμωνόμαστε, επαναλαμβάνω, ότι δεν ξέραμε. Ξέραμε και ξέρουμε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top