ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Μεταφορών: «Μη ακριβή τα στοιχεία των συντεχνιών για την Αρχή Λιμένων»

Υπ. Μεταφορών: «Μη ακριβή τα στοιχεία των συντεχνιών για την Αρχή Λιμένων»

Αναφορικά με την πρόθεση συντεχνιών την Αρχής Λιμένων Κύπρου, να προβούν σε κινητοποιήσεις, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με ανακοίνωση του, επισημαίνει ότι “τα στοιχεία που παραθέτουν οι συντεχνίες όσο αφορά την κερδοφορία της Αρχής Λιμένων από τις Θαλάσσιες Υπηρεσίες στον Λιμένα Λεμεσού, δεν είναι ακριβή, ενώ κάθε σύγκριση δεν είναι σε όμοια βάση”.

Ο νέος διαχειριστής, σημειώνεται, αποτελεί μια από τις πιο έμπειρες εταιρείες στον τομέα της παροχής θαλασσίων υπηρεσιών διεθνώς και είναι σε θέση να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που θα παραχωρηθούν.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, καλείται να προβεί σε σημαντικές επενδύσεις για αγορά νέων σκαφών και αναβάθμιση των υφισταμένων παλαιών σκαφών της Αρχής Λιμένων Κύπρου. “Καλείται επίσης να επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να προσφέρονται πλέον υπηρεσίες σε 24ωρη βάση, στηρίζοντας την ανάπτυξη του Λιμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών και των εμπορευομένων”, προστίθεται.

Το ελάχιστο τίμημα, αναφέρεται, καθορίστηκε κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης των οικονομικών στοιχείων της Αρχής, ενώ οι έγκυρες προφορές που ελήφθησαν ήταν σε παρόμοια επίπεδα, γεγονός που συνηγορεί στην ορθότητα του τιμήματος.

Υπενθυμίζει τέλος, ότι τα συνολικά έσοδα (μέχρι τη λήξη των συμβάσεων), από την διαδικασία εμπορικοποίησης του Λιμένα Λεμεσού ανέρχονται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top