ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες η Αντζελίνα Τζολί

Στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες η Αντζελίνα Τζολί

Στον Πειραιά βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, (16/3) η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Η κ. Τζολί έφτασε στην πύλη Ε1 και σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί και άλλους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα.

Στην πύλη Ε1 η Τζολί συνάντησε, μέσα σε κοντέινερ, μία οικογένεια Αφγανών προσφύγων, οι οποίοι της περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από την πατρίδα τους και της μίλησαν για το ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα. Το περιστατικό διηγήθηκε στο ΑΜΠΕ η εθελόντρια της Ομάδας «Refugees Welcome» Νέσια Μιλιέ.

Στη συνέχεια, συνομίλησε με πρόσφυγες που την περίμεναν έξω από το κοντέινερ. Μία πρόσφυγας από τη Συρία μόλις την αντίκρυσε ξέσπασε σε κλάματα και, όπως περιέγραψε η ίδια στο ΑΜΠΕ, η ηθοποιός της χάιδεψε τα χέρια και αγκάλιασε το δύο μηνών ανιψάκι της που κρατούσε στην αγκαλιά της.

Η σταρ του Χόλιγουντ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες επόμενος σταθμός της είναι ο Ελαιώνας.

Η διάσημη ηθοποιός είχε αναχωρήσει οδικώς, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου έφτασε στις 10:15 με ιδιωτική πτήση, η οποία προσγειώθηκε στον χώρο των VIP και φιλοξενήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα στο κτίριο της Γενικής Αεροπορίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα στις 5 μ.μ. με την Αντζελίνα Τζολί, Πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ελλάδα: Αγκαλιά με τους πρόσφυγες η Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί είχε προγραμματισθεί να μεταβεί και στη Λέσβο από τον Λίβανο όπου βρισκόταν, αρχικά χθες στις 9 το βράδυ. Μάλιστα είχε υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 σήμερα το πρωί.

Τελικά, περί τις 7.30 σήμερα το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ό,τι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την κ. Τζολί, κατά την επίσκεψη της στους καταυλισμούς προσφύγων στο νησί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top