ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Εμπορικοποιείται το Λιμάνι Λεμεσού

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Εμπορικοποιείται το Λιμάνι Λεμεσού

Οι νέοι κανονισμοί εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στη Βουλή ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ολοκλήρωση των τριών συμβάσεων παραχώρησης.

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Πέμπτη (24/3) τους κανονισμούς που προτάθηκαν από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων, σε συνέχεια της απαραίτητης εξέτασης όλων των λεπτομερειών της συναλλαγής, δίνοντας έτσι τη συναίνεσή της για την εμπορικοποίηση των δραστηριοτήτων του Λιμένα Λεμεσού.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι “οι νέοι κανονισμοί εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ολοκλήρωση των τριών συμβάσεων παραχώρησης”.

Προσθέτει ότι “πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που ξεκίνησε σχεδόν πριν από δύο χρόνια”.

O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, σε δήλωσή του, σημειώνει ότι “η επιτυχία της συναλλαγής αυτής έγκειται όχι μόνο στα συνολικά οικονομικά οφέλη προς τον φορολογούμενο πολίτη τα οποία αναμένεται να φθάσουν τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ ονομαστικά έσοδα σε βάθος χρόνου αλλά και στις επενδύσεις σε λιμενικές δραστηριότητες”.

Προσθέτει ότι “η βαθιά οικονομική αξία για την Κυπριακή Δημοκρατία επιτυγχάνεται λόγω της βελτιωμένης δικτύωσης του Λιμένα Λεμεσού”.

Ο Υπουργός Μεταφορών αναφέρει ότι “οι διαχειριστές έχουν τις σχέσεις και την τεχνογνωσία να βελτιώσουν τους όγκους και την εξοικονόμηση μέσω του εκσυγχρονισμού των μεθόδων εργασίας, της υγείας και ασφάλειας, ενώ παράλληλα, γνωρίζουν πώς να αναπτύξουν τη στρατηγική ανταγωνιστικότητα του λιμανιού στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Τέλος, επισημαίνει ότι “η ποιότητα και η διεθνής φήμη των Προτιμητέων Προσφοροδοτών είναι ακόμη μια απόδειξη της ικανότητας της Κύπρου να προσελκύει μακροπρόθεσμες άμεσες ξένες επενδύσεις που υποστηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας”.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, “οι τρεις συμβάσεις παραχώρησης αναμένεται να υπογραφούν μέσα στις επόμενες ημέρες”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top