ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Ερωτοκρίτου: «Οι ενέργειες μου στο χειρισμό της υπόθεσης Providencia ήταν οι ενδεδειγμένες»

Ρ. Ερωτοκρίτου: «Οι ενέργειες μου στο χειρισμό της υπόθεσης Providencia ήταν οι ενδεδειγμένες»

Την απόλυτη πεποίθησή του ότι οι ενέργειες του στο χειρισμό της υπόθεσης Providencia ήταν οι ενδεδειγμένες, εξέφρασε σήμερα ο τέως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκος Ερωτοκρίτου κατά την απολογία του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Καταθέτοντας ενόρκως από το εδώλιο του μάρτυρα, ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι οδηγίες για ποινική δίωξη ήταν, κατά την κρίση μου, οι ενδεδειγμένες”, προσθέτοντας ότι “όλα έγιναν κανονικά, ανοιχτά και χωρίς πρόθεση να αγνοηθεί ή να παραγκωνισθεί κανένας”.

Σε γραπτή δήλωσή του, την οποία ανέγνωσε και στη συνέχεια κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο κ. Ερωτοκρίτου υπεραμύνθηκε της απόφασης του να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι “η ποινική δίωξη ήταν η μόνη ορθή απόφαση στη βάση του ότι τα αδικήματα τεκμηριώνονταν χωρίς περίπλοκους συλλογισμούς”.

Μετά το πέρας της απολογίας του κ. Ερωτοκρίτου, ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου ζήτησε όπως του δοθεί χρόνος προκειμένου να μελετήσει τη δήλωση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως και στη συνέχεια να προβεί στην αντεξέταση του. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και όρισε τις ημερομηνίες 5/4, 12/4 και 14/4 στις 9 το πρωί για συνέχιση της διαδικασίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top