ΕΛΛΑΔΑ

Τα κόμματα συζητούν για τη Διαφθορά και τη Δικαιοσύνη στη Βουλή των Ελλήνων

Τα κόμματα συζητούν για τη Διαφθορά και τη Δικαιοσύνη στη Βουλή των Ελλήνων

Αλληλοκατηγορίες, επικρίσεις και καταγγελίες περιλάμβαναν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τόσο στο θέμα της οικονομίας όσο και στο προσφυγικό ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να δώσει τη λύση, όπως είπε, ο ελληνικός λαός. Στην ομιλία του κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν αντέχει τη συνεννόηση και πως οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Εξέφρασε τη διαφωνία του για τη συζήτηση, λέγοντας ότι σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή. «Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης βρίσκεται στον πυρήνα της Δημοκρατίας αλλά στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια», είπε.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είπε ότι η συζήτηση θα μπορούσε να ήταν μία ευκαιρία, "αν δεν ήταν πυροτέχνημα και αντιπερισπασμός για να βγει ο πρωθυπουργός από τα αδιέξοδά του, να σπιλώσει τους αντιπάλους του και να μην γίνει συζήτηση για το ασφαλιστικό, τους πρόσφυγες, κλπ".

«Δεν έχετε χάσει κ. Τσίπρα κανένα ηθικό πλεονέκτημα γιατί δεν το είχατε ποτέ», σχολίασε η κ. Γεννηματά. Σημείωσε ότι η  χώρα έχει ανάγκη ισχυρούς θεσμούς και όχι Υπουργούς που παζαρεύουν τηλεοπτικές άδειες, ή Υπουργούς που μπουκάρουν στα γραφεία των εισαγγελέων. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε 19 τροπολογίες που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ για τη συγκεκριμένη θεματική για την οποία έγινε η συζήτηση στη Βουλή και τόνισε ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα, αναφέροντας σειρά προτάσεων.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "προσκύνησε τον  κ. Σαμαρά, που πρόδωσε τη Ν.Δ. και την οικογένειά του, για να γίνει Πρόεδρος του κόμματος". Είπε ότι  η ΝΔ από μαχητής κατά της διαφθοράς και του ΠΑΣΟΚ, έγινε συμμέτοχος.

Στην αρχή της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι η συζήτηση έπρεπε να αφορά τις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Αποφάσεις που -όπως είπε- αφορούν στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας μας από δήθεν συμμάχους και το πώς πρέπει να σταματήσουν να προετοιμάζονται νέα μέτρα σε βάρος του λαού, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι νέοι νόμοι- λαιμητόμοι.

«Η βασική αιτία της διαφθοράς και της σήψης πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα που αποθεώνει το κυνήγι του κέρδους και οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διάφορα μονοπώλια και ξεχωριστά επιχειρηματικά συμφέροντα, όπου «ο θάνατός σου η ζωή μου», επιβάλλεται ως υπέρτατος νόμος», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Για απόπειρα να στήσει παραμάγαζο, όπως είπε, στη Δικαιοσύνη, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, εστιάζοντας στη στάση και τους χειρισμούς της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιβράβευσε με κρατική διαφήμιση εφημερίδες που λασπολόγησαν κατά του Ποταμιού και πως η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία «και εξουσία είσαστε εσείς», όπως είπε.
Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να χτυπήσει τη διαφθορά αλλά αντιθέτως την συντηρεί.

Κατά της όξυνσης του κλίματος, το οποίο επικράτησε στη Βουλή, λίγο πριν πάρει τον λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τάχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι "δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συναινετική 240 εδρών, που θα φέρει επενδύσεις και θα κάνει πιο ελαστικό το οικονομικό πρόγραμμα".

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού, είπε ότι αν όποιος τον άκουσε θα αισθανόταν ότι είμαστε σε χώρα με λυμένα προβλήματα.
Για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, είπε πιθανώς να γίνονται, αλλά υπάρχουν πιέσεις ένθεν και ένθεν. «Όταν στη ΝΔ καταλογίζετε κάποια πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια. Το ίδιο και ότι καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. Είναι ένα σάπιο καθεστώς η Ελλάδα», σημείωσε.

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορώντας την ότι επί διακυβέρνησής της προχώρησε σε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, να οδηγηθούν μέλη και στελέχη του κόμματός του στη φυλακή.

Ακόμα, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη για να είναι πραγματικά ανεξάρτητη πρέπει να θωρακιστεί και πρόσθεσε ότι αν πράγματι η κυβέρνηση το θέλει, θα πρέπει να αφήσει να εκλέγουν οι ίδιοι οι δικαστές ποιους θέλουν να προάγουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top