ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: «Κρίσιμες για την πορεία της χώρας μας οι βουλευτικές εκλογές»

Α. Νεοφύτου: «Κρίσιμες για την πορεία της χώρας μας οι βουλευτικές εκλογές»

Το μήνυμα ότι οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές “είναι πάρα πολύ σημαντικές” και “κρίσιμες για την πορεία της χώρας”, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

“Η κοινωνία στις 22 Μαΐου θα κάνει τις επιλογές της εάν η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τη σταθερή προοπτική που θα μας οδηγήσει στην οικονομική ανάκαμψη, στην επίλυση των προβλημάτων της ανεργίας και άλλων προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας ή θα επιλέξει το πισωγύρισμα, τις παλαιές πρακτικές και τις παλαιές πολιτικές”, είπε ο κ. Νεοφύτου, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα Κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, που θα συμπληρώσουν τις κενές θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “ένας ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει αυτόματα και μια ισχυρή Κυβέρνηση που την χρειάζεται ο τόπος όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας αλλά και στην προσπάθεια να επανενώσουμε και να ελευθερώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα”.

Σε σχέση με την εσωκομματική διαδικασία για την επιλογή των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τους συνεργάτες του στο κόμμα “για την άψογη οργάνωση της διαδικασίας των ενδοκομματικών εκλογών”, προσθέτοντας ότι για τον ΔΗΣΥ αυτή η διαδικασία είναι ένα πανηγύρι της δημοκρατίας.

“Είμαστε το μόνο κόμμα που τα μέλη του κόμματος έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τους υποψηφίους του ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές εκλογές, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία για την έγγραφή νέων ψηφοφόρων που δείχνουν ότι οι νέοι γυρίζουν τις πλάτες στις εκλογές και ερωτηθείς αν θα πρέπει τα κόμματα να κάνουν την αυτοκριτική τους, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “η αντίδραση των νέων ανθρώπων αλλά και η οργή της κοινωνίας σε ένα τόπο που έχουμε 15% ανεργία και στους νέους μας το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 30%, όλοι αυτοί οι νέοι που είχαν τα όνειρα τους να γίνονται θρύψαλα, απαξιώνουν - για μένα δικαιολογημένα – το πολιτικό σύστημα”.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι είναι καιρός να εξάγουμε τα σωστά συμπεράσματα γιατί απαξιώνεται το σύστημα, προσθέτοντας ότι “για δεκαετίες το πολιτικό σύστημα στην προσπάθεια να αυξάνει την κομματική του πελατεία, χρέωνε τη χώρα και ομηροποιούσε το μέλλον των επερχόμενων και των νέων γενεών με αποτέλεσμα για μια πλασματική ευμάρεια θυσιάζαμε το μέλλον των νέων ανθρώπων”.

“Είναι για αυτό που ο ΔΗΣΥ παρά το ότι βρισκόμαστε προ των εκλογών δεν μπαίνει στο δίλημμα των πελατειακών σχέσεων, παρόλο που γνωρίζουμε πως κάποιες θέσεις μας προξενούν προσωρινό πολιτικό κόστος προτιμούμε το προσωρινό πολιτικό, προσωπικό και κομματικό κόστος παρά να επαναφέρουμε τις πολιτικές ότι ζητά ο καθένας από τη στιγμή που δεν βγαίνουν από την τσέπη του πολιτικού αλλά από τις τσέπες των φορολογουμένων πάρτε όλοι, όλα”, πρόσθεσε.

Αυτές οι πρακτικές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, “μαζί με τις κακές εποπτείες του χρηματοπιστωτικού συστήματος μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν και για αυτό οφείλουμε να αλλάξουμε, να αλλάξουμε την Κύπρο αλλάζοντας πρώτα τις νοοτροπίες”.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμη ότι “για να περάσουμε την μεγάλη κρίση πέρα από τις θυσίες του λαού μας, έδειξε υπευθυνότητα και η τέταρτη εξουσία, τα ΜΜΕ”, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μία τάση που θα ήθελε πάλι εμείς οι πολιτικοί στο οποιοδήποτε αίτημα να λέμε ναι”.

Ανέφερε, τέλος, ότι δεν θα αλλάξει την άποψη του πως “τώρα που έφυγε η Τρόικα είναι που πρέπει να δοκιμαστεί και δοκιμάζεται κάθε μέρα η υπευθυνότητα μας”.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top