ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τρέχουν να συγκροτήσουν Κυβέρνηση - Φόβος για πρόωρες εκλογές

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τρέχουν να συγκροτήσουν Κυβέρνηση - Φόβος για πρόωρες εκλογές

Εάν δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα “τα κόμματα θα βάλουν το καπέλο τους και θα πάρουν το δρόμο για πρόωρες εκλογές”, σημείωσε ο κ. Ακιντζί.

Με την ευχή να προκύψει μέχρι την Παρασκευή μια εικόνα για να μπορέσει να δώσει την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” σε κάποιον, αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τετάρτης (06/04) ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι υπάρχει σοβαρή ανάγκη για μια “κυβέρνηση” που θα βάλει πάνω απ` όλα το όφελος των Τ/κ, θα κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις και θα προσπαθήσει για ένα μέλλον σύγχρονο και δημοκρατικό.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου κατά την αναχώρησή του για την Κωνσταντινούπολη όπου θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στην 19η οικονομική σύνοδο Ευρασίας, ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι η διαδικασία του σχηματισμού “κυβέρνησης” θα πρέπει να ξεκινήσει με το μεγαλύτερο κόμμα στη “βουλή” εάν τα κόμματα, στις διαβουλεύσεις που θα έχουν αυτές τις ημέρες, δεν καταλήξουν σε πλειοψηφία.

Εάν δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα “τα κόμματα θα βάλουν το καπέλο τους και θα πάρουν το δρόμο για πρόωρες εκλογές”, σημείωσε ο κ. Ακιντζί.

Ο Τ/κ ηγέτης επανέλαβε ότι η κρίση είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουν, είτε πρόκειται για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, είτε πρόκειται για τα εσωτερικά ζητήματα και ότι η ακυβερνησία δεν είναι επιθυμητή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Σταρ Κίπρις το κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Δημοκρατικό κόμμα έχουν ήδη συμφωνήσει στον σχηματισμό “κυβέρνησης” και πρόκειται να το ανακοινώσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως επίσης αναφέρεται, το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας δεν βλέπει ζεστά την συμμετοχή του σε μια “κυβέρνηση” με το ΡΤΚ και το ΔΚ, αλλά φέρεται να διαμήνυσε πως θα έδιδε στήριξη στη “βουλή”.

Το Δημοκρατικό κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς ωστόσο, δεν βλέπει ούτε αυτό ζεστά μια συνεργασία με το ΡΤΚ και άρχισε το παζάρι για τα “υπουργεία” με το ΚΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο διευθυντής σύνταξης της Χαβαντίς, Χουσείν Εκμεκτζί σε μήνυμά του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που έγινε είδηση σε πολλές τ/κ ιστοσελίδες, έγραψε σήμερα το πρωί ότι τα δύο κόμματα, ΚΕΕ και ΔΚ, έχουν συμφωνήσει στον διαμοιρασμό των “υπουργείων” με 7 στο ΚΕΕ και 3 στο ΔΚ ενώ οι 4 σήμερα ανεξάρτητοι “βουλευτές” θα στηρίξουν την “κυβέρνηση” συμμετέχοντας και έτσι το σχήμα αυτό θα έχει 27 έδρες στην “βουλή” μία παραπάνω από όσες χρειάζονται για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης.

Μάλιστα, κατά τον κ. Εκμεκτζί τα “υπουργεία” που θα πάρει το ΔΚ είναι εσωτερικών, παιδείας – αθλητισμού και τουρισμού – οικονομίας, δίδοντας και τα επικρατέστερα ονόματα.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς αποκάλυψε την Τρίτη (05/04) ότι, παρά την δήλωση του προέδρου του ΚΕΕ πως δεν είναι σωστό να γίνονται συναντήσεις πριν την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης”, μία μέρα πριν οι δύο τους είχαν συνάντηση.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι την Τρίτη (05/04) το απόγευμα Σερντάρ Ντενκτάς και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχαν μισάωρη συνάντηση στο “προεδρικό” γραφείο του τελευταίου.

Ο πρόεδρος του ΔΚ σε αποκλειστική δήλωση στην εφημερίδα που πρόσκειται στο ΡΤΚ, είπε ότι ήταν μια “εισαγωγική συνάντηση” και βολιδοσκόπησαν την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι σήμερα το απόγευμα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ταλάτ και δεν απέκλεισε νέα επαφή με τον πρόεδρο του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top