ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστασιάδης: «Τερματίζεται το 2017 η έκτακτη εισφορά»

Αναστασιάδης: «Τερματίζεται το 2017 η έκτακτη εισφορά»

Η προαναγγελία του Προέδρου για την έκτακτη εισφορά στο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ.

Τον τερματισμό της κλιμακωτής έκτακτης εισφοράς την 1η Ιανουαρίου του 2017 η οποία επιβάλλεται και στον ιδιωτικό τομέα απ’ το 2011, προανήγγειλε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα του συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ.

Παρά τις αιχμηρές αναφορές του ΓΓ της Οργάνωσης ότι τα μέτρα που λήφθηκαν το 2011 και το 2012 είναι παράνομα και επαχθή για τον δημόσιο τομέα, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να αντληθούν και με την επιβολή φορολογιών που είχαν επιβάλει άλλες χώρες που βρέθηκαν σε μνημόνιο.

«Σε πολλές χώρες αντί των αποκοπών προτίμησαν την επιβολή φορολογιών και επιτυγχάνουν τις αποκοπές με άλλο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί το 2011 και το 2012 ήταν αναγκαία.

«Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τα προβλήματα από την οικονομική κρίση»

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην επιτυχή έξοδο από το μνημόνιο, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα από την οικονομική κρίση ούτε και ήταν αδύνατον σε τρία χρόνια να αναστρέψουμε τα όσα αρνητικά συνέβησαν σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και να θεωρούμε σήμερα ως εάν μη συνέβει το παραμικρό».

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εισακούσει τις επιφυλάξεις της συντεχνίας για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Παράλληλα τόνισε, πως το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το θέμα των εκτάκτων με την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί από τη Βουλή με την μορφή τουη κατ' επείγοντος.

ΠΑΣΥΔΥ: «Να εξετάσουμε φορολογίες και παράνομες αποκοπές»

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε πως οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βιώνουν εδώ και μια πενταετία την πολιτική της λιτότητας που επηρεάζει τα εισοδήματα και το βιοτικό τους επίπεδο, όσο και την ίδια τη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας.

Τέλος τόνισε ότι η ΠΑΣΥΔΥ αμφισβήτησε τη νομιμότητα των μέτρων αυτών προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, που αφορούν τις αποκοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την επιβολή συνεισφοράς για το συνταξιοδοτικό και τη μείωση του εφάπαξ και τη μη παραχώρηση προσαυξήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top