ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είμαστε περήφανοι! Ενας Κύπριος μεταξύ των βραβευθέντων του ετήσιου διαγωνισμού μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Είμαστε περήφανοι! Ενας Κύπριος μεταξύ των βραβευθέντων του ετήσιου διαγωνισμού μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τα βραβεία στους 28 νικητές του ετήσιου διαγωνισμού μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Juvenes Translatores» παρέδωσε σήμερα ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού , Νεότητας και Αθλητισμού , Tibor Navracsics , σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

"Συγχαίρω τους νέους μεταφραστές , καθώς και τους δασκάλους τους και τους γονείς , για αυτά τα εξαιρετικά επιτεύγματα", είπε ο επίτροπος και τους ευχήθηκε  "επιτυχή σταδιοδρομία και ικανοποιητική ζωή" .

"Γλώσσες είναι οι πόρτες σε άλλους πολιτισμούς , και έχετε περάσει με επιτυχία μέσα από αυτές ", δήλωσε ο Επίτροπος Navracsics .

Συνολικά 28 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , ένας από κάθε κράτος της ΕΕ, κέρδισε σε έναν διαγωνισμό με πάνω από 3 250 συμμετέχοντες από 736 σχολεία . Οι μαθητές είχαν να μεταφράσουν κείμενα σχετικά με το θέμα της συνεργασίας για την ανάπτυξη . Το θέμα επιλέχθηκε για να σηματοδοτήσει το  "Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015".

"Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές του τρέχοντος έτους Juvenes Translatores, το οποίο  είναι μια μεγάλη πλατφόρμα για τους μαθητές ώστε να δοκιμάσουν τις γλωσσικές τους ικανότητες, που έχουν ουσιαστική σημασία στην πολύγλωσση ένωσή μας", δήλωσε η Kristalyna Georgieva , αντιπρόεδρος της Κομισιόν , και υπεύθυνη  για τη μετάφραση τη διερμηνείας , τον προϋπολογισμό και το ανθρώπινο δυναμικό .

Οι συμμετέχοντες μαθητές θα μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε 552 πιθανούς συνδυασμούς μεταξύ δύο οποιωνδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ . Αυτό το έτος , οι μαθητές χρησιμοποίησαν 166 συνδυασμούς γλωσσών. Ο Κύπριος φετινός νικητής ήταν ο Στέφανος Μιχαηλίδης, από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό, ο οποίος μετέφρασε από τα Γαλλικά στα Ελληνικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top