ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μα, τώρα σοβαρομιλάτε κύριε Συλλούρη;

Μα, τώρα σοβαρομιλάτε κύριε Συλλούρη;

Ο 62χρονος Δημήτρης Συλλούρης βρίσκεται στην πολιτική ζωή του τόπου από το 1991 όπου είχε εκλεγεί για πρώτη φορά ως βουλευτής με τον ΔΗΣΥ.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ακολούθως επανεξελέγη το 1996 και το 2001 για να αποχωρήσει το 2004 μαζί με μια σειρά άλλων στελεχών του κόμματος, πυροβολώντας τον τότε πρόεδρο ττου κόμματος Νίκο Αναστασιάδη, για την στάση που τήρησε υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Στη συνέχεια, το 2005 δηλαδή, ο κ. Συλλούρης δημιούργησε με τους αποχωρήσαντες από τον ΔΗΣΥ και τους Νέους Ορίζοντες, το ΕΥΡΩΚΟ. Το 2006 μπαίνει στη βουλή με ποσοστό 5,75%, ως αρχηγός κόμματος εκλέγοντας επίσης τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου και τον Νίκο Κουτσού, για να επανεκλεγεί για 5η συνεχόμενη θητεία το 2011 συμπληρώνοντας δηλαδή 25χρόνια στο βουλευτικό αξίωμα.

Το 2013 στηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο είχε συγκρουστεί το 2004 για το σχέδιο Ανάν, διχάζοντας το ΕΥΡΩΚΟ αφού τα μισά περίπου στελέχη και ψηφοφόροι του, αποχωρούν για να στηρίξουν Γιώργο Λιλλήκα.

Το ΕΥΡΩΚΟ συμμετέχει στη νομή της εξουσίας με το ΔΗΚΟ, παίρνοντας το Υπουργείο Γεωργίας ενώ παράλληλα διορίζεται ως βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου ο οποίος σήμερα βρίσκεται ενώπιον του κακουργιοδικείου.

Ακολούθως στις ευρωεκλογές του 2014, ο κ. Συλλούρης συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ τερματίζοντας προτελευταίος.

Το φθινόπωρο του 2015  οι σχέσεις του με τον ΔΗΣΥ και συγκεκριμένα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου διαταράσσονται μετά την απόφαση για αύξηση του εκλογικού μέτρου.

Τον Μάρτιο του 2016 το σχεδόν ανύπαρκτο στις δημοσκοπήσεις ΕΥΡΩΚΟ, αυτοδιαλύεται και απορροφάτε από το Κίνημα Αλληλεγγύης της Ελένης Θεοχάρους.

Ο κ. Συλλούρης το βράδυ της Τρίτης 19/4, βρισκόταν  στο Sigma ως υποψήφιος της Αλληλεγγύης αυτή τη φορά, προτάσσοντας ως αφήγημα το «νέο» και το «καινούργιο».

Μα, τώρα σοβαρομιλάτε κύριε Συλλούρη;

Τ.Χ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώνονται ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top