ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Ο ΠτΔ να εγκαταλείψει τη μυστική διπλωματία και την επιβολή σκότους στις συνομιλίες

ΔΗΚΟ: Ο ΠτΔ να εγκαταλείψει τη μυστική διπλωματία και την επιβολή σκότους στις συνομιλίες

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να εγκαταλείψει την τακτική της μυστικής διπλωματίας και την επιβολή σκότους στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε την Τετάρτη (20/04) η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η οποία είπε πως το κόμμα της επιμένει να ζητά ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση των εξελίξεων και της πορείας των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις της στα γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία, η κ. Ερωτοκρίτου εξηγεί ότι τις τελευταίες ημέρες το ΔΗΚΟ ζήτησε επανειλημμένα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και δεν έχει λάβει οποιαδήποτε απάντηση, ούτε καν αρνητική, για να σημειώσει ότι “φαίνεται, πως δεν απασχολεί τον κ. Αναστασιάδη, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, η συνεχόμενη αναβάθμιση του Ακιντζί και οι απροκάλυπτες ενέργειες της Τουρκίας να προσαρτήσει ουσιαστικά τα κατεχόμενα”.

Για τις δηλώσεις του ΠτΔ ότι έγιναν «βήματα προόδου» και «συναντιλήψεις που έγιναν συγκλίσεις», η κ. Ερωτοκρίτου διερωτήθηκε πότε θα ενημερωθεί ο λαός και τα κόμματα γι’ αυτές τις «συγκλίσεις».

Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ χαιρέτισε την πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών να συζητήσει την πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία προνοεί αποζημίωση των «κουρεμένων» Κυπρίων καταθετών, κατόχων αξιογράφων, ταμείων προνοίας και συντάξεων, με το 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος, για 20 χρόνια.

“Η υλοποίηση της πρότασης αυτής”, είπε, “αποτελεί για το ΔΗΚΟ ένα σημαντικό βήμα προς την άρση των αδικιών, που προκάλεσε η κρίση. Με το κούρεμα αποφασίστηκε πως κάποιοι θα πληρώσουν τα λάθη άλλων. Είναι πολλοί οι συμπατριώτες μας που με το κούρεμα είδαν να χάνονται κόποι μιας ολόκληρης ζωής”.

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι η θετική πορεία της οικονομίας πρέπει να συνδυαστεί με την αποζημίωση των «κουρεμένων» Κύπριων, γιατί αυτό πρόσθεσε “είναι και κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά σωστό, αφού τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουν την αγορά και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top