ΥΓΕΙΑ

Πονοκέφαλος: Πού οφείλεται και πώς προκαλείται

Πονοκέφαλος: Πού οφείλεται και πώς προκαλείται

Ο πονοκέφαλος ή κεφαλαλγία θεωρείται ότι είναι το συχνότερο σύμπτωμα για το οποίο αναζητείται ιατρική συμβουλή. Για πολλούς ανθρώπους θεωρείται πλέον ρουτίνα καθώς ταλαιπωρούνται καθημερινά από μικρούς και έντονους ή μη πονοκεφάλους και σε άλλους πάλι δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ.

Στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιας πάθησης ενώ συχνά μπορεί να προμηνύει σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι συνηθέστερες μορφές πονοκεφάλου είναι η κεφαλαλγία τάσης και η ημικρανία. Η κεφαλαλγία τάσης εμφανίζεται συνήθως 1 με 2 φορές τον μήνα ιδιαίτερα τις μέρες εκείνες που το άγχος μας καταβάλλει, ενώ σε έντονες περιόδους της ζωής μας μπορεί να πυκνώσουνε.

Το άγχος, η διατροφή, η παραμονή στον ήλιο, η έντονη κόπωση κ.α είναι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν κεφαλαλγία τάσης. Ο πόνος στην ημικρανία εμφανίζεται συνήθως στο μισό του κεφαλιού, στην κορυφή του κεφαλιού αλλά και στον αυχένα ή πίσω από το κεφάλι. 

Ο πόνος στην ημικρανία είναι ιδιαίτερα δυνατός και συνοδεύεται από μία σειρά άλλων συμπτωμάτων, ο άνθρωπος που έχει ημικρανία δεν μπορεί να ανεχτεί το φώς, τους έντονους ήχους και τις μυρωδιές ενώ πολύ συχνά μία ημικρανία μπορεί να προκαλέσει και ναυτία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top