Βουλευτικές Εκλογές ΔΗΣΥ: Τα φαβορί για την πρωτιά και η μεγάλη μάχη των «μικρών»

Βουλευτικές Εκλογές ΔΗΣΥ: Τα φαβορί για την πρωτιά και η μεγάλη μάχη των «μικρών»

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη των υποψήφιων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στην πρωτεύουσα.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αυτό γιατί όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι υποψήφιοι θα κονταροχτυπηθούν τόσο στα ψηλά δώματα για την πρωτιά όσο και στα πιο χαμηλά για είσοδο τους στη νέα βουλή.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, πέραν του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό, ντέρμπι για την πρωτιά θα δώσουν οι Στέλλα Κυριακίδου, Νίκος Τορναρίτης και Νίκος Νουρής, με τον Πρόδρομο Προδρόμου να τους ακολουθεί.

Από εκεί και πέρα, δεδομένου ότι ο ΔΗΣΥ θα εκλέξει 7 ή 8 βουλευτές στη Λευκωσία, τότε απομένουν το πολύ τρεις θέσεις για τις οποίες γίνεται κυριολεκτικά «σφαγή».

Θα ήταν το λιγότερο παρακινδυνευμένο εάν κάναμε την όποια πρόβλεψη, ένα ολόκληρο μήνα πριν τις εκλογές για το ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι που θα συμπληρώσουν το πάζλ του ΔΗΣΥ, στη Λευκωσία, αφού όλα θεωρούνται ρευστά.

 Μαρία Κυριακού, Ρίκκος Μαππουρίδης και Αντρέας Πιτσιλλίδης επαναδιεκδικούν, με τους δυο τελευταίους να είχαν δυσκολευτεί να εξασφαλίσουν θέση στο ψηφοδέλτιο.

Θυμίζουμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές ο Ρίκκος Μαππουρίδης έμεινε εκτός και για να καταφέρει να βρίσκεται εντός ψηφοδελτίου αποσύρθηκε ο Χρίστος Πάλλης ενώ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης κλείδωσε ως τελευταίος, με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Τέλος, με ισχυρές προϋποθέσεις διεκδικούν είσοδο στη νέα βουλή σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι όπως, οι Δημήτρης Δημήτριου – τερμάτισε τρίτος στις εσωκομματικές δυο ψήφους πίσω από τον Προδρόμου- Μιχάλης Σοφοκλέους, Χρύσανθος Φάκκας, Σάββια Ορφανίδου και Ξένια Κωνσταντίνου, με τον αριστίνδην Σόλων Κασίνη να παραμένει αίνιγμα, χωρίς να αποκλείεται να σημειωθούν και μεγαλύτερες εκπλήξεις, αφού όπως έλεγε και ο Γλαύκος Κληρίδης «θα δείξει η τενέκα».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.