ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριανού: Καλύτερο το κλίμα στις διαπραγματεύσεις, όμως υπάρχει αρκετή απόσταση

Κυπριανού: Καλύτερο το κλίμα στις διαπραγματεύσεις, όμως υπάρχει αρκετή απόσταση

Το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι καλύτερο, όμως απομένει ακόμα αρκετή απόσταση για να καλυφθεί, δήλωσε το απόγευμα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ύστερα από τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο Πρόεδρος δεν θα προχωρήσει σε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου πριν από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι είχε μια παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «κατά τη διάρκεια της οποίας, μας ενημέρωσε για το περιεχόμενο των δύο τελευταίων συναντήσεων που είχε με τον κ. Ακιντζί».

«Μεταφέραμε και από τη δική μας την πλευρά κάποιες απόψεις, κάποιους προβληματισμούς και κάποιες ανησυχίες που έχουμε» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Κυπριανού διατύπωσε την εκτίμηση ότι «υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα στις τελευταίες συναντήσεις», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει τίποτε» και ότι «έχουμε ακόμα αρκετή απόσταση να καλύψουμε, υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα στα οποία θα πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να υπάρξει κατάληξη».

«Η άποψή μας, όπως την έχουμε διατυπώσει κατ` επανάληψη, είναι πως αν καταφέρουμε να βρούμε συμφωνία στο περιουσιακό, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει κατάληξη στα ζητήματα της εσωτερικής πτυχής» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Αν γίνει αυτό κατορθωτό, συνέχισε, «θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τα μείζονα ζητήματα της ασφάλειας, του εδαφικού, θέματα τα οποία θα είναι πάρα πολύ καθοριστικά σε ό,τι αφορά τη λύση στο Κυπριακού».

Ο Άντρος Κυπριανού είπε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε από πλευράς του ΑΚΕΛ η άποψη ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο. «Θεωρούμε ότι η συλλογική συνεννόηση είναι πολύ καλύτερη παρά οι κατ` ιδίαν συναντήσεις του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς» είπε.

«Τονίσαμε ότι θα πρέπει οι κανονισμοί λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου, όπως έχουν διαμορφωθεί την τελευταία φορά που συζητήσαμε το θέμα, θα πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστοί από όλους για να επιτευχθεί η επανασύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα επανεξέτασει το θέμα μετά τις Βουλευτικές εκλογές, όμως θεωρεί ότι πριν από τις Βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί να προχωρήσει σε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top