ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάσικος: Δεν έχουν την παραμικρή σχέση με σκάνδαλα ή με διερεύνηση σκανδάλων ο εμπρησμός εγγράφων της Πολεοδομίας

Χάσικος: Δεν έχουν την παραμικρή σχέση με σκάνδαλα ή με διερεύνηση σκανδάλων ο εμπρησμός εγγράφων της Πολεοδομίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος διαβεβαίωσε ότι όλοι οι φάκελοι στο γραφείο της στο Αρχείο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στη Λευκωσία, στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά το πρωί της Πέμπτης, είναι αναγνωρίσιμοι και επανέλαβε ότι είναι, στην πλειοψηφία τους, ψηφιοποιημένοι και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με σκάνδαλα ή με διερεύνηση σκανδάλων.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της Υπουργικής Σύσκεψης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως δεν υπάρχει απώλεια αρχειακού υλικού που να έχει σχέση με σκάνδαλα ή άλλες έρευνες που διεξάγονται και ανέφερε πως κανένας φάκελος δεν έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά.

“Μιλούμε για 150 περίπου φακέλους τους οποίους οι 50 έχουν επηρεαστεί στο εξώφυλλο τους” διευκρίνισε και αναφέροντας ότι το περιεχόμενο τους διαβάζεται και δεν έχει χαθεί κάποιο στοιχείο, είπε πως αν λείπει κάποιο κομμάτι χαρτί από κάποιο φάκελο, μπορεί η Πολεοδομία να το βρει και να το επαναφέρει.

“Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν έχουμε ζημιά με την έννοια ότι δεν υπάρχει φάκελος τον οποίο δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε” συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε ότι δεν  αμφισβητεί ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα, αλλά, συνέχισε μπορεί να είναι έργο ενός ψυχοπαθούς, ή ενός εν ενεργεία υπαλλήλου, ή υπαλλήλου που αφυπηρέτησε και να μην σχετίζεται καθ` οιονδήποτε τρόπο με τα σκάνδαλα.

Ερωτηθείς εάν έχει ενώπιον του αυτά τα σενάρια, ο κ. Χάσικος είπε πως η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία, επισημαίνοντας ότι ούτε ντετέκτιβ είναι ούτε ανακριτής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε περαιτέρω ότι είναι μια ζημιά κάτω των 5.000 ευρώ, κάποιοι τοίχοι θα χρειαστούν φρεσκάρισμα και να αποκατασταθούν ζημιές που προκλήθηκαν κατά κύριο λόγο από το νερό που χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση.

Ο κ. Χάσικος είπε ακόμα ότι ειδικοί από το Κρατικό Αρχείο, βρίσκονται στην Πολεοδομία, οι οποίοι έχουν την εμπειρογνωμοσύνη, τη γνώση για να διασώσουν τους φακέλους με ειδική διαδικασία.

Υπενθύμισε ότι είχαμε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με τις πλημμύρες που είχαμε στη Λάρνακα, στο κτήριο του στο Κτηματολογίου Λάρνακας και το Κρατικό Αρχείο μας είχε βοηθήσει και καταφέραμε να διασώσουμε όλους τους φακέλους.

“Κάνατε τον ψύλλο κάμηλον”, παρατήρησε προσθέτοντας ότι καθ` υπερβολήν μεταδιδόταν από το ΜΜΕ ότι η πυρκαγιά έχει σχέση με τα σκάνδαλα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top