ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία «Αλληλεγγύης» για υιοθέτηση θέσεων ΑΚΕΛ στο Κυπριακό από την Κυβέρνηση

Ανησυχία «Αλληλεγγύης» για υιοθέτηση θέσεων ΑΚΕΛ στο Κυπριακό από την Κυβέρνηση

Ανησυχία εκφράζει το Κίνημα “Αλληλεγγύη” για ενδεχόμενη ταύτιση της Κυβέρνησης με τις θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Προέδρου του Ελένης Θεοχάρους αλλά και του Δημήτρη Συλλούρη, οι οποίοι είχαν τη Δευτέρα (09/05) συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Θεοχάρους είπε πως ενημερώθηκαν εκτενώς από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την παρούσα φάση στο Κυπριακό και για τη γενικότερη κατάσταση των πολιτικών πραγμάτων σε συνάρτηση με την τουρκική πολιτική και στην Ευρώπη και απέναντι στην Κύπρο.

“Θέσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις δικές μας ανησυχίες για την πιθανότητα κατάργησης των θεωρήσεων των τουρκικών διαβατηρίων και για τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί η Κύπρος αυτή τη διεκδίκηση και πρόθεση της Τουρκίας να κερδίσει αυτό το θέμα και μάλιστα εκβιαστικά μέσα από το προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα”, είπε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόσον σε ό,τι αφορά τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας όσον στο θέμα της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων, θα πρέπει να επιμείνει και να σκληρύνει τη στάση του μη επιδεχόμενος καμία αλλαγή της κυπριακής θέσης απέναντι στην Τουρκία, εκτός και αν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, είπε η κ. Θεοχάρους, έχουν αποκομίσει την εντύπωση “ότι μάλλον αυτό που ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ ότι υιοθετούνται οι θέσεις του, μπορεί να αποτελεί ένα υπαρκτό κίνδυνο στις συνομιλίες και για αυτό θα θέλαμε να υπάρξει μια διορθωτική πολιτική”.

Ο κ. Συλλούρης από την πλευρά του δήλωσε ότι επιβεβαίωσαν την πλήρη ταύτιση της Κυβέρνησης με τις θέσεις Χριστόφια-ΑΚΕΛ, κάτι που τους ανησυχεί στο βαθμό που υπάρχει πιθανότητα επαναφοράς του Σχεδίου Ανάν. “Αυτό, το συσχετίζω με τη χθεσινή δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι δεν θέλει άλλα κόμματα στη Βουλή, πλην του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Τον ενοχλεί δηλαδή να έχουμε περισσότερους Βουλευτές εμείς ως Αλληλεγγύη παρά να έχει περισσότερους Βουλευτές το ΑΚΕΛ”, κατέληξε.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top