ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαλή επιτυχία στους τελειόφοιτους μας! Αρχίζουν οι Παγκύπριες με Νέα Ελληνικά

Kαλή επιτυχία στους τελειόφοιτους μας! Αρχίζουν οι Παγκύπριες με Νέα Ελληνικά

Αρχίζουν σήμερα Τρίτη 17/5, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, οι Παγκύπριες Εξετάσεις 2016.

Η εξέταση αρχίζει στις 08:00 και ολοκληρώνεται στις 11:00. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2016, αναμένεται να παρακαθίσουν στην εξέταση στα Νέα Ελληνικά 8.198 υποψήφιοι .

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει προετοιμαστεί πλήρως, ώστε η διαδικασία των παγκύπριων εξετάσεων να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου ομαλά και χωρίς προβλήματα, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.

Ο κ. Καδής κάλεσε τους τελειόφοιτους να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις αυτές με ωριμότητα, θάρρος, ψυχραιμία, συγκέντρωση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, και σημείωσε πως οι τελειόφοιτοι θα πρέπει να θυμούνται ότι ο θεσμός αυτός είναι ένα σημαντικό προνόμιο, που παρέχει το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Τέρψα Κωνσταντινίδου, ανέφερε ότι από πλευράς Υπηρεσίας Εξετάσεων τα πάντα είναι έτοιμα.

«Όλες οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει. Είμαστε πανέτοιμοι. Οι Παγκύπριες Εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου. Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα που εξετάζονται τα μαθήματα κάθε μέρα, γίνονται οι συντονισμοί και αρχίζει η βαθμολόγηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2016, την Πέμπτη 19 Μαΐου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Αρμονίας – Υπαγόρευση Μουσικού Κειμένου, την Παρασκευή 20 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα των Αγγλικών και στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο Τ.Σ. (Θ.Κ.), τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο μάθημα της Χημείας, την Τρίτη 24 Μαΐου στο μάθημα της Πληροφορικής, των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών 4ωρο Τ.Σ. (Θ.Κ.). Την Τετάρτη 25 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο Ελεύθερο – Προοπτικό Σχέδιο και στο μάθημα της Τεχνολογίας Τ.Σ (Π.Κ.) Ι, την Πέμπτη 26 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Θ.Κ.)Ι, των Ιταλικών και των Ισπανικών, την Παρασκευή 27 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα των Μαθηματικών Κ.Κ., τη Δευτέρα 30 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Φυσικής, των Ρωσικών και των Γερμανικών και την Τρίτη 31 Μαΐου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Ιστορίας και των Μαθηματικών 2ωρο Τ.Σ. (Π.Κ.).

 

Επιπρόσθετα, την Τετάρτη 1 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στο μάθημα των Γραφικών Τεχνών, των Γαλλικών και των Τουρκικών, την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Λογιστικής, της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Θ.Κ.)ΙΙ και των Αγγλικών 4ωρο Τ.Σ., την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Βιολογίας και στο Σχέδιο Ειδικότητας Τ.Σ. (Π.Κ.), την Δευτέρα 6 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στο μάθημα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης, την Τρίτη 7 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Τεχνολογίας Τ.Σ. (Π.Κ.)ΙΙ, των Λατινικών και της Πρακτικής Δοκιμασίας, την Τετάρτη 8 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στο μάθημα της Τεχνολογίας, της Φυσικής 4ωρο Τ.Σ. και της Πρακτικής Δοκιμασίας και την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα παρακαθίσουν στο μάθημα του Αρχιτεκτονικού – Τεχνικού Σχεδίου, των Μαθηματικών 4ωρο Τ.Σ. (Π.Κ) και της Πρακτικής Δοκιμασίας.

Η αυλαία των Παγκύπριων Εξετάσεων πέφτει με τα μαθήματα της Πολιτικής Οικονομίας, του Σχεδίου Ειδικότητας Τ.Σ. (Θ.Κ.) και του Σχεδίου Γραφικών Τεχνών Τ.Σ.

ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top