ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Τουρκία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στην Τουρκία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Πάνω από 125 χώρες και πέντε χιλιάδες σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη, η οποία οργανώνεται για πρώτη φορά στις 23 και 24 Μαϊου.

Την Κύπρο εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ τουλάχιστον 60 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται θα συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, τα εγκαίνια της Συνόδου θα τελέσουν από κοινού ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη Σύνοδο θα συζητηθεί η βία που αντιμετωπίζουν 60 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και οι διαμάχες που τους επηρεάζουν και θα αναζητηθούν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Πηγές των Ηνωμένων Εθνών αναφέρουν ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ οργανώνεται μια τέτοια σύνοδος και επιλέγηκε η Τουρκία για να φιλοξενήσει τη σύνοδο καθώς αποτελεί κέντρο της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης και είναι κοντά στην Ασία. Στη Σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Εμίρης του Κουβέιτ Αλ Αχμέτ Αλ Σαμπάχ, ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρουτ, ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχάμεντ Γιουσούφ, ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Ταμάμ Σελάμ.

Στο τέλος της Συνόδου αναμένεται να ετοιμαστεί μια έκθεση η οποία θα υποβληθεί από τον ΓΓ του ΟΗΡ στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

Η τουρκική κρατική τηλεόραση ΤRT World ανέλαβε την κάλυψη της Συνόδου και θα μεταδώσει συνεντεύξεις με σημαντικούς ηγέτες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο. Η TRT World είναι το πρώτο τουρκικό κανάλι παγκόσμιας εμβέλειας και εκπέμπει στα τουρκικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top