ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Λιλλήκας: «Εμείς, δεν εκλέξαμε ούτε τον Χριστόφια, ούτε τον Αναστασιάδη» BINTEO

Γ. Λιλλήκας: «Εμείς, δεν εκλέξαμε ούτε τον Χριστόφια, ούτε τον Αναστασιάδη» BINTEO

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας ήταν φιλοξενούμενος στην διαδικτυακή εκπομπή #ΤΗΕΜΑtofylakas, και συγκεκριμένα στον Τάσο Χριστοδούλου.

Ο κ. Λιλλήκας, μίλησε για την απαξίωση των πολιτών, τον παλαιοκομματισμό, τις κατηγορίες περί πολιτικού ανεμόμυλου, τις αιχμές της ΕΔΕΚ για πολιτική αναξιοπιστία, το Κυπριακό, την υπογραφή παραίτηση όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Συμμαχίας, τις Προεδρικές εκλογές και την «λάσπη» στην προεκλογική περίοδο.

Αναφορικά με την αποχή ο ίδιος δήλωσε ότι «οι πολίτες έχουν πάρει το μήνυμα ότι η αποχή δεν τιμωρεί αλλά αντίθετα συντηρεί το κατεστημένο» ενώ έκανε και μια πρόβλεψη για το σε ποια ποσοστά θα κινηθεί.

Κληθείς να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς και τις επικρίσεις που δέχεται τόσο από τον ΔΗΣΥ αλλά και το ΑΚΕΛ περί «πολιτικού ανεμόμυλου», ο ίδιος  απάντησε μεταξύ άλλων ότι με το μόνο κόμμα που συνεργάστηκε ήταν το ΑΚΕΛ και όταν διαφώνησε αποχώρησε ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την θέση του για τις αιχμές που αφήνονται στο πρόσωπο του από την ηγεσία της ΕΔΕΚ.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι αυτό που διαχωρίζει την Συμμαχία από τα υπόλοιπα κόμματα είναι πως δεν στήριξε ούτε τον Δημήτρη Χριστόφια αλλά ούτε και τον Νίκο Αναστασιάδη δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «εμείς, δεν εκλέξαμε ούτε τον Χριστόφια, ούτε τον Αναστασιάδη»

Παράλληλα σχετικά με το Κυπριακό και το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ» ότι ο κ. Ακιντζί ζητάει εγγυήσεις για το μελλοντικό συνιστών κράτος δήλωσε: «αυτό είναι χειρότερο και από τις υφιστάμενες συνθήκες εγγυήσεων» πιστώνοντας  τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ΠτΔ δεν θα αποδεχθεί κάτι τέτοιο.

Ο κ. Λιλλήκας μίλησε ακόμη  για τις Προεδρικές εκλογές σε σχέση με την υποψηφιότητα της Ελένης Θεοχάρους και τις μετεκλογικές συνεργασίες.   

Κλείνοντας, σε ένα πιο χαλαρό κλίμα και ερωτώμενος κατά πόσο έχει χάσει κιλά τα τελευταία χρόνια ο ίδιος απάντησε με χαμόγελο αποκαλύπτοντας μάλιστα και τον αριθμό. 

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top