ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λεωνίδας Μπόμπολας: Επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα, όχι στην Κύπρο

Λεωνίδας Μπόμπολας: Επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα, όχι στην Κύπρο

Εξετάστηκε την Παρασκευή 20/5 από το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα έκδοσης του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο, προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση δωροδοκιών που, σύμφωνα με την κυπριακή Δικαιοσύνη, σχετίζονται με τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων του δήμου Πάφου.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν ο ίδιος ο εκζητούμενος επιχειρηματίας και οι συνήγοροί του, Πολυχρόνης Τσιρίδης, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προκειμένου να προβάλουν τις αντιρρήσεις τους στην έκδοση. Το Συμβούλιο θα επανέλθει στις 25 Μαΐου, οπότε θα υποβάλει την πρότασή του ο αρμόδιος εισαγγελέας, ώστε να αποφανθεί, πιθανόν και αυθημερόν το Συμβούλιο εάν θα συναινέσει ή όχι στο αίτημα της Κύπρου.
 
Ο επιχειρηματίας επανέλαβε, ενώπιον του Συμβουλίου, τη θέση του ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στην Κύπρο. «Είμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Η υπερασπιστική γραμμή του επιχειρηματία, όπως διατυπώθηκε στους εφέτες από τους συνηγόρους του, είναι πως ο κ. Μπόμπολας δεν πρέπει να εκδοθεί στις κυπριακές Αρχές, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, οι πράξεις που του αποδίδονται, στη συντριπτική πλειοψηφία τους (πλην μίας), έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι κυπριακές Αρχές, ουσιαστικά, του αποδίδουν κατηγορίες που αφορούν την έγκριση και τις οδηγίες που φέρεται να παρείχε σε συνεργάτες του στην Κύπρο, από την Αθήνα.
 
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Κύπρο αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία HELECTOR, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε από το 2008 έως το 2015 τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Στα στοιχεία των κυπριακών δικαστικών Αρχών περιλαμβάνονται οι καταθέσεις πρώην συνεργατών του κ. Μπόμπολα, οι οποίοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι ο επιχειρηματίας γνώριζε πως για το επίμαχο έργο στον δήμο Πάφου έγιναν δωροδοκίες αλλά και υπερτιμολογήσεις.
 
Σημειώνεται, ότι το Συμβούλιο Εφετών είχε συνεδριάσει για το θέμα του κυπριακού αιτήματος δικαστικής συνδρομής πριν το Πάσχα, χωρίς να λάβει απόφαση, καθώς είχε κρίνει πως το ένταλμα σε βάρος του κ. Μπόμπολα χρίζει περαιτέρω στοιχείων και συγκεκριμένων νομικών χαρακτηρισμών. Έτσι, οι κυπριακές Αρχές ακύρωσαν το ένταλμα και εξέδωσαν νέο, το οποίο απασχόλησε σήμερα το δικαστικό συμβούλιο.
 
Στην έκδοση νέου εντάλματος αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας ο εκ των συνηγόρων του επιχειρηματία, Ηλίας Αναγνωστόπουλος: «Η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεχτώ πως η Κυπριακή Δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα».
 
Ο κ. Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» το πρώτο ένταλμα των κυπριακών Αρχών: «Το πρώτο ένταλμα σύλληψης το είχα χαρακτηρίσει κουρελόχαρτο. Ουσιαστικά, οι Κύπριοι, με την απόφασή τους να το ακυρώσουν, επικύρωσαν ότι ήταν κουρελόχαρτο και εξέδωσαν ένα καινούργιο. Ωστόσο, ο πυρήνας των αδικημάτων παραμένει ο ίδιος», τόνισε ο δικηγόρος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top