ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Επιβεβαιώνεται επίσημα ο συναγερμός για καπνό στο Airbus

EgyptAir: Επιβεβαιώνεται επίσημα ο συναγερμός για καπνό στο Airbus

Επιβεβαιώθηκε και επισήμως η είδηση ότι καταγράφησαν αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού εντός του αεροσκάφους Airbus της EgyptAir.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων επιβεβαίωσε σήμερα πως έχουν εκπεμφθεί αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού εντός του αεροσκάφους Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και χάθηκε λίγο μετά την είσοδό του στο αιγυπτιακό FIR.

Το ΒΕΑ «επιβεβαιώνει πως υπήρξε εκπομπή μηνυμάτων Acars (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) που επεσήμαιναν την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο λίγο πριν την παύση αναμετάδοσης δεδομένων πτήσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι πολύ νωρίς για να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε τα αίτια του δυστυχήματος όσο δεν έχουμε εντοπίσει την άτρακτο, ή τα καταγραφικά δεδομένων πτήσης. Η προτεραιότητα στις έρευνες είναι στραμμένη στον εντοπισμό της ατράκτου και των καταγραφέων», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top