ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για τις εκλογές

Σε πλήρη ετοιμότητα η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για τις εκλογές

Σε πλήρη ετοιμότητα για τις βουλευτικές εκλογές βρίσκεται η Πάφος, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου και Έφορο Εκλογικής Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Η κ. Λάμπρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στην Επαρχία Πάφου θα λειτουργήσουν 130 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα αφορά τις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών και Λατίνων.

Στην Πάφο, συνέχισε, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 48.950, εκ των οποίων οι 41.853 είναι αυτόχθονες και 7.097 εκτοπισμένοι. Η κ. Λάμπρου είπε πως μικρό ποσοστό δήλωσε για να ψηφίσει στο εξωτερικό.

Επίσης σε κάποια εκλογικά κέντρα της εκλογικής περιφέρειας Πάφου, ανέφερε, υπάρχουν εκτοπισμένοι ψηφοφόροι των εκλογικών περιφερειών Αμμοχώστου, Κερύνειας και Λευκωσίας για τους οποίους θα πρέπει να συμπληρωθούν – όπως εξήγησε - ξεχωριστά έντυπα σε ό,τι αφορά τους κομματικούς ψήφους και τους σταυρούς προτίμησης.

Ακολούθως η κ. Λάμπρου αναφέρθηκε σε κάποιες μικρο-τροποποιήσεις που θα γίνουν στα εκλογικά κέντρα λόγω των εργασιών ανάπλασης στον κεντρικό πυρήνα της Πάφου προκειμένου να μην δημιουργηθεί συμφόρηση.

Οι αλλαγές, όπως εξήγησε, αφορούν τα τέσσερα εκλογικά κέντρα Μουττάλου που στεγάζονταν στο 5ο Δημοτικό σχολείο, τα οποία θα μεταφερθούν στο Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης. Επίσης τα τρία εκλογικά κέντρα του Δημήτρειου Δημοτικού σχολείου που βρίσκονται παραπλεύρως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου θα μεταφερθούν στο Α’ Δημοτικό σχολείο έναντι του Δικαστικού Μεγάρου. Επιπρόσθετα δύο εκλογικά κέντρα εκτοπισμένων που στεγάζονταν στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο θα μεταφερθούν στο Α’ Λύκειο.

Η κ. Λάμπρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι υποψηφιότητα υπέβαλαν άτομα από 13 συνδυασμούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, νέων κομμάτων και ανεξάρτητοι. Συγκεκριμένα - όπως ανέφερε- 39 υποψήφιοι από κομματικούς συνδυασμούς και ένας ανεξάρτητος διεκδικούν 4 έδρες στην Επαρχία Πάφου

Για τις βουλευτικές εκλογές στην Πάφο, είπε, θα εργαστούν γύρω στους 554 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 150 είναι άνεργοι πτυχιούχοι.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με το εκλογικό τους βιβλιάριο αλλά και την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, οι προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων έχουν ενημερωθεί για το πώς θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα άτομα με ιδιαιτερότητες, όπως ανάπηρους και τυφλούς με σοβαρό πρόβλημα, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Είπε ακόμη πως στο τέλος της ψηφοφορίας θα γίνει, μεταξύ άλλων, και έκθεση από τον προεδρεύοντα για τον τρόπο που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα τυφλοί ή άλλα πρόσωπα με φυσική ανικανότητα.

Σε εννέα εκλογικά κέντρα στην Επαρχία Πάφου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ένας πολύ μικρός αριθμός ψηφοφόρων. Πρόκειται για το εκλογικό κέντρο που θα στεγάζεται στο Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Ακουρδάλιας με 70 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, το εκλογικό κέντρο που θα στεγάζεται στο οίκημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου με 57 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, το εκλογικό κέντρο που θα στεγάζεται στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου Δρυνειάς με 63 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, το εκλογικό κέντρο Κεδάρων που θα στεγαστεί στο κοινοτικό ιατρείο της Κοινότητας με 49 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, το εκλογικό κέντρο της Λεμόνας με 60 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, το εκλογικό κέντρο που θα στεγαστεί στο κοινοτικό κτίριο της Λάσας με 69 ψηφοφόρους. Επίσης τα εκλογικά κέντρα Μηλιού με 72 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, της Νικόκλειας με 74 ψηφοφόρους και τέλος της Χρυσοχούς με 47 ψηφοφόρους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top