ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Σε επ' αόριστον απεργία οι βοθροκαθαριστές

ΠΑΦΟΣ: Σε επ' αόριστον απεργία οι βοθροκαθαριστές

Σε επ’ αόριστο στάση εργασίας κατέρχονται από σήμερα (13/6) οι ιδιοκτήτες βοθροφόρων οχημάτων της Πάφου.

Τα βοθροφόρα οχήματα παραμένουν σταθμευμένα και φορτωμένα λύματα έξω από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Σταθμού του ΣΑΠΑ στην Αχέλεια χωρίς να τους επιτρέπεται η είσοδος για να αδειάσουν τα λύματα στις δεξαμενές.

Οι ιδιοκτήτες των βοθροφόρων οχημάτων διαμαρτύρονται για την ενέργεια του ΔΣ του ΣΑΠΑ να περιορίσει τις ώρες που μπορούν να αδειάζουν τα λύματα στην Αχέλεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τεσσάρων εταιριών βοθροκαθαριστών στην Πάφο Λούη Αντωνίου, οι ιδιοκτήτες των 10 βοθροφόρων οχημάτων αντιδρούν έντονα στην απόφαση που έλαβε το Διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΠΑ να μειώσει το ωράριο τους, αφού –όπως είπε- στο ΚΥΠΕ από ιδρύσεως του ΣΑΠΑ εργάζονταν καθημερινά μέχρι τις 18:30 το απόγευμα και το Σάββατο μέχρι τις 14:30 ενώ σήμερα το ωράριο έχει διαφοροποιηθεί και εργάζονται καθημερινά μέχρι τις 15:00 ενώ το Σάββατο δεν εργάζονται.

Σύμφωνα με επιστολή που τους απέστειλε το ΣΑΠΑ για τα οικιακά βοθρολύματα από περιοχές εκτός των ορίων του ΣΑΠΑ θα επιβάλλεται τέλος διαχείρισης 1 ευρώ ανά τόνο, το οποίο θα καταβάλλεται στις εγκαταστάσεις παραλαβής της Βιολογικής Μονάδας έναντι αποδείξεως όπως αποφάσισε πρόσφατα το ΔΣ του ΣΑΠΑ για όσα βοθρολύματα είναι εκτός δικτύου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι περιοχές για τις οποίες δεν θα επιβάλλεται τέλος διαχείρισης είναι οι Δήμοι Πάφου, Δήμοι Γεροσκήπου, Κισσόνεργα, Λέμπα, Χλώρακα, Έμπα, Κονιά και Αχέλεια.

Αν και ζητήσαμε, είπε ο κ. Αντωνίου, προθεσμία δέκα ημερών από το ΣΑΠΑ προκειμένου να διαβουλευτούμε με τους πελάτες μας, εντούτοις ο οργανισμός του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου μας αρνήθηκε, όπως υποστήριξε.

Ανέφερε ακόμα πως τέτοια διαδικασία και χρέωση δεν ισχύει στις περιπτώσεις των Συμβουλίων Αποχετεύσεων Λευκωσίας, Λάρνακας και Αγίας Νάπας, λέγοντας ότι οι βοθροκαθαριστές πληρώνουν 40 σεντ ανά κυβικό μέτρο.

Πρόσθεσε πως σύμφωνα με την επιστολή σε περίπτωση παρέκκλισης τους από τα πιο πάνω, το ΣΑΠΑ έχει το δικαίωμα αποκλεισμού και δεν θα τους εξυπηρετεί έως ότου συμμορφωθούν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως το τέλος του ενός ευρώ ανά τόνο επεβλήθη για τα λύματα που προέρχονται από τις περιοχές που δεν καλύπτονται από το αποχετευτικό σύστημα της μείζονος περιφέρειας Πάφου.

Πρόσθεσε επίσης πως η επιβολή του τέλους έγινε από την ολομέλεια του ΔΣ του ΣΑΠΑ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top