ΕΛΛΑΔΑ

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 14χρονος για το φόνο συμμαθητή του στη Θεσσαλονίκη

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 14χρονος για το φόνο συμμαθητή του στη Θεσσαλονίκη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά σε βάρος του 14χρονου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον συμμαθητή του στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, αργά το Σάββατο (11/6) το βράδυ.

Ο έφηβος μετά την απαγγελία της κατηγορίας σε βάρος του παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για αύριο Τρίτη πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελία, ο 14χρονος δήλωσε στην Εισαγγελέα ότι έκανε ό,τι έκανε επειδή ήταν εξοργισμένος από το bullying που του έκανε τόσο το θύμα όσο και κάποια άλλα παιδιά της παρέας τους, κάνοντας ειδική αναφορά στο ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις για την κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του 14χρονου, ο νεαρός είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, υπό καθεστώς σοκ, και δηλώνει βαθιά μετανιωμένος. Στο πλευρό του ανήλικου βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. και πρόθεση της οικογένειάς του είναι να συνεχίσει να βρίσκεται υπό την παρακολούθηση παιδοψυχολόγου, μακριά από το χωριό Γέφυρα.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Ελλάδας, σε ανήλικους δράστες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (όπως ισχύει στην περίπτωση αυτή), δεν επιβάλλεται στο στάδιο της ανάκρισης το μέτρο του περιορισμού σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων. Ο ανακριτής όμως μπορεί να επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα ενώ οι υποθέσεις δικάζονται από Δικαστήρια Ανηλίκων.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, έκανε λόγο για «δράμα που βιώνουν δύο οικογένειες» και απέφυγε να αναφερθεί στα κίνητρα και στις συνθήκες της δολοφονίας.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top