Οι αφυδατωμένοι οδηγοί είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους μεθυσμένους

Οι αφυδατωμένοι οδηγοί είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους μεθυσμένους

Οι οδηγοί που δεν έχουν πιει αρκετό νερό κάνουν τόσα λάθη στο δρόμο, όσα εκείνοι που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Loughborough στην Αγγλία εξέτασαν οδηγούς που είχαν πιει μόλις 25ml νερού σε μια ώρα και βρήκαν, ότι έκαναν τα διπλάσια λάθη στην οδήγηση σε σχέση με αυτούς που ήταν καλά ενυδατωμένοι και σχεδόν τον ίδιο αριθμό λαθών με όσους είχαν καταναλώσει το νόμιμο όριο αλκοόλ.

Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις νοητικές λειτουργίες, από μειωμένη συγκέντρωση και εγρήγορση μέχρι αλλαγές στη διάθεση, εξήγησαν οι ερευνητές μιλώντας στην εφημερίδα The Daily Telegraph.

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που συνδέει την αφυδάτωση με την ικανότητα οδήγησης.

«Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχει στις οδηγικές μας ικανότητες η κατανάλωση αλκοόλ, όμως δεν σκεφτόμαστε για τις επιδράσεις άλλων πραγμάτων που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά μας στην οδήγηση. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη νερού και η αφυδάτωση» ανέφερε ο καθηγητής Ron Maughan στη βρετανική εφημερίδα.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Physiology and Behaviour.

Πηγή: onmed.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE