ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μη νόμιμες διαδικασίες για το Μουσείο του ΡΙΚ καταγγέλλει η ΣΥΤΥΡΙΚ

Μη νόμιμες διαδικασίες για το Μουσείο του ΡΙΚ καταγγέλλει η ΣΥΤΥΡΙΚ

Η ΣΥΤΥΡΙΚ με ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι δεν έγιναν οι νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με το Μουσείο του ΡΙΚ και με την κατασκευή πέργκολας στον εξωτερικό χώρο του Ιδρύματος, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Αναφορικά με το Μουσείο ΡΙΚ, η Συντεχνία με “μεγάλη λύπη” καταγγέλλει ότι “ξοδεύτηκαν άνω των 15,000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ για το 2016, χωρίς να αναφέρεται πουθενά η ανάγκη στον προϋπολογισμό για δημιουργία Μουσείου.” Δηλαδή, όπως εξηγεί, “χωρίς την απαραίτητη έγκριση των αρμόδιων Υπουργείων, Εσωτερικών και Οικονομικών, του Υπουργικού Συμβουλίου και της Βουλής”.

“Ελπίζουμε να μην βρεθούμε και πάλι ως ΡΙΚ στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό”, προσθέτει.

Για το θέμα της πέργκολας στον εξωτερικό χώρο του ΡΙΚ , η συντεχνία καταγγέλλει ότι κατασκευάστηκε “με κόστος 7,500 ευρώ ενώ δεν ήταν προϋπολογιζόμενη δαπάνη”.

Για τα δύο πιο πάνω, σημειώνει, “δεν έγιναν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Η συντεχνία χαιρετίζει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και προσθέτει ότι “ακούσαμε όμως τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΡΙΚ να λέει από το βήμα της Βουλής ότι είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Διερωτόμαστε πραγματικά αν διαβάσαμε την ίδια έκθεση. Η έκθεση για το 2015 όχι μόνο συμπεριλαμβάνει όλα όσα είχαν και οι προηγούμενες αλλά έχει και άλλα πιο καυτά θέματα που δυστυχώς θα προστεθούν στα άλυτα μυστήρια του ΡΙΚ”, καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top