Τουρκικό πλοίο έφτασε στη Γάζα μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια

Τουρκικό πλοίο έφτασε στη Γάζα μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια

Ενα τουρκικό πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, «έδεσε» σήμερα (3/7) το απόγευμα στο λιμάνι Eσντοντ στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους.

Το τουρκικό πλοίο «Lady Leyla» έδεσε στο αναφερόμενο λιμάνι στα νότια του Ισραήλ, μετά την αναχώρησή του στην Παρασκευή, από το λιμάνι της Μυρσίνης στα νότια της Τουρκίας..

Το πλοίο μεταφέρει 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα, παιχνίδια κι άλλα είδη) σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, την προηγούμενη εβδομάδα. Το φορτίο θα μεταφέρουν στη Λωρίδα της Γάζας 250 φορτηγά, μέσα στο επόμενο διήμερο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου συντονισμού του Ισραήλ για την αναφερόμενη περιοχή.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πριν το τέλος του έτους συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό»

ΠτΔ: «Πριν το τέλος του έτους συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό»

Δημιουργείται η υποδομή για θετικές προοπτικές σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως συμφωνήθηκε κοινή συνάντηση των δύο ηγετών με την κα Ολγκίν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πριν το τέλος του έτους θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE