ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπρόσθετη άδεια σε Παφίτες και Λεμεσιανούς οπλίτες ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ

Επιπρόσθετη άδεια σε Παφίτες και Λεμεσιανούς οπλίτες ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ

Με τους Νεοσύλλεκτους Εθνοφρουρούς του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Πάφου στην Αναρίτα, γευμάτισε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης - Όσοι Λεμεσιανοί και Παφίτες υπηρετούν μακριά από την πόλη τους θα παίρνουν επιπρόσθετη άδεια.

Ο κ. Φωκαίδης επισκέφτηκε το ΚΕΝ Πάφου, με την ευκαιρία της κατάταξης της 2016 Β ΕΣΣΟ , συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη και μπήκε στους χώρους κατάταξης των νεοσύλλεκτων προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, τόσο την άρτια οργάνωση από πλευράς της Διοίκησης αλλά και το υψηλό φρόνημα και τη διάθεση για προσφορά που διακρίνει τους νέους που κατατάσσονται αυτές τις μέρες, όπως είπε.

Μιλώντας στους νεοσύλλεκτους ο Υπουργός Άμυνας τους κάλεσε ως νέοι άνθρωποι να μεταφέρουν ένα μήνυμα αλλαγής και να ξεριζώσουν αυτό το σαράκι του ρουσφετιού που εδραιώθηκε για δεκαετίες στην κυπριακή κοινωνία και επηρεάζει την Εθνική Φρουρά. Στόχος μας, είπε, είναι " να διασφαλιστούν συνθήκες αξιοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης". Με την δική σας συνδρομή είπε, “πρέπει να ξεριζώσουμε αυτό το σαράκι”.

Πρόσθεσε δε, πως εκεί και όπου υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει Επιτροπή κοινωνικών προβλημάτων για πρώτη φορά με καθορισμένα κριτήρια που αξιολογεί – όπως ανέφερε – τα αιτήματα  και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ικανοποιεί, εκεί όπου οικονομικοί, κοινωνικοί και λόγοι υγείας το επιβάλλουν. 

Επεξήγησε δε ότι αυτή η Επιτροπή δεν διορίζεται πλέον από τον Υπουργό για να μπορεί να παρεμβαίνει είτε αυτός, είτε άλλοι, αλλά αποτελείται από αξιωματικούς που κληρώνονται ενώπιον στρατιωτών.

Ο κ. Φωκαϊδης ανέφερε πως είναι ριζοσπαστικά τα μέτρα που λαμβάνει το ΥΠΑΜ και είναι με δογματισμό που επιμένει και πολλές φορές με υπερβολή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είπε, του δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρει σε όλους το μήνυμα της αλλαγής και της μεταρρύθμισης, προσθέτοντας πως η Ε.Φ. βρίσκεται σε μια πορεία μεγάλων μεταρρυθμίσεων όχι μόνο σε ότι αφορά τα επιχειρησιακά ζητήματα αλλά σε όλες τις λειτουργίες γενικότερα.

Ο ΥΠΑΜ αναφέρθηκε και στα 14 προγράμματα θετικών κινήτρων για παραγωγική θητεία ανάμεσα στα οποία το πρόγραμμα εξ αποστάσεων φοίτησης, υποτροφιών, νεανικής επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, το πρόγραμμα ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού, το πρόγραμμα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών, το πρόγραμμα εκγύμνασης στα Στρατόπεδα, εκμάθησης Τεχνικών Αυτοάμυνας, δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία, ευρωπαϊκή κάρτα νέων, πρόγραμμα χορήγησης αδειών έναντι απόστασης, πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, συμβόλαιο ασφαλούς οδήγησης και βραβεία ήθους Χρονιάς « Τάσος Μητσόπουλος».

Δεδομένης, είπε, της ιδιομορφίας κάποιων επαρχιών ειδικότερα της Πάφου ή και της Λεμεσού, όπου δεν υπάρχουν στρατόπεδα αρκετά για να μπορούν όλοι οι προερχόμενοι να τοποθετηθούν στην φρουρά επιθυμίας τους, το Υπουργείο Άμυνας έχει διασφαλίσει και θα υπάρχει, μέσα από το σύστημα δωρεάν διακίνησης, η δυνατότητα, όλοι να μπορούν να μεταβαίνουν στα στρατόπεδά τους η ώρα 07:00, ως οφείλουν να παρουσιαστούν.

Ο κ. Φωκαϊδης είπε ακόμη πως το Υπουργείο Άμυνας, μέσα από τροποποίηση πρόνοιας του περί Εθνικής Φρουράς Νόμου, διασφάλισε την δυνατότητα όσοι δεν τοποθετούνται κοντά στις εστίες τους ή όσοι τοποθετούνται εκτός φρουράς επιθυμίας τους, να μπορούν να τυγχάνουν επιπρόσθετης άδειας.

Επεξήγησε επίσης πως όσοι από τους Παφίτες ή Λεμεσιανούς δεν υπηρετούν στην Πάφο ή την Λεμεσό μπορούν να λαμβάνουν επιπρόσθετη άδεια από τους υπόλοιπους εθνοφρουρούς.

Τα μέτρα αυτά συνέχισε, σκοπό έχουν να δώσουν το στίγμα της αξιοκρατίας και της ισονομίας. Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι πρέπει να ξεριζωθούν νοοτροπίες και νοσηρές παθογένειες ενός συστήματος που δυστυχώς ακόμη και αυτές τις μέρες προσπαθεί να παρασύρει.

Κατέστησε δε σαφές πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης στο λογισμικό πρόγραμμα μέσα από τα κοινωνικά μόρια που λαμβάνει ο καθένας. Το Κράτος είπε βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι σε αυτούς που ενδεχομένως να έχουν τις όποιες γνωριμίες.

Ο κ. Φωκαίδης μίλησε για καινοτομία, ανακοινώνοντας ότι η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στο Παφιακό στάδιο στις 19:00 το απόγευμα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των νεοσύλλεκτων αλλά και των οικογενειών τους.

Η κατάταξη στην Εθνική Φρουρά, στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Πάφου στην Αναρίτα ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 8 Ιουλίου για τους στρατεύσιμους της κλάσης 2016 γεννηθέντες από την 1η Ιανουαρίου 1998 έως και την 31η Δεκεμβρίου 1998 καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση θητείας στην ΕΦ, στρατεύσιμους και ανυπότακτους που ανήκουν στις κλάσεις 1989 έως και 2015 (γεννηθέντες τα έτη 1971 έως και 1997).  

Στους νεοσύλλεκτους, προκειμένου να μην δημιουργείται συμφόρηση και ταλαιπωρία, έχει δοθεί και ακριβής χρόνος κατάταξης τους στο ΚΕΝ Αναρίτας, ούτως ώστε να προσέρχονται και ακολούθως να προωθούνται στα διάφορα συνεργεία προτού καταλήξουν στους λόχους τους. Από νωρίς σήμερα το πρωί οι προαναφερόμενοι στρατεύσιμοι άρχισαν να κατατάσσονται με τη 2016 Β ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Πάφου.

Ο Υπουργός Άμυνας έστειλε τέλος το μήνυμα ότι η Εθνική Φρουρά αλλάζει σε πολλά επίπεδα δηλώνοντας πως αυτή τη στιγμή υλοποιείται μια μεγάλη ιστορική μεταρρύθμιση στις ένοπλες δυνάμεις που θα καταστήσει την Ε.Φ. πιο ισχυρή, πιο αξιόμαχη, πιο σύγχρονη, με περισσότερες επιχειρησιακές δυνατότητες για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Και αυτή η αλλαγή βεβαίως έχει αντανάκλαση και στους ίδιους τους εθνοφρουρούς, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top