ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ενέργειας: Η Κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει για τα ενεργειακά

Υπ. Ενέργειας:  Η Κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει για τα ενεργειακά

H Κυβέρνηση ουδέποτε πανηγύρισε για τις όποιες εξελίξεις στα θέματα της ενέργειας, αναφέρει το Υπουργείο Ενέργειας.

Απαντώντας σε σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ για το φυσικό αέριο και την πολιτική της Κυβέρνησης, το Υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «αυτό που πράττουμε είναι να παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση της πολυδιάστατης και ευέλικτης στρατηγικής μας, χωρίς τυμπανοκρουσίες και λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα διεθνή δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ούτε όραμα, ούτε σχεδιασμό, ούτε στρατηγική για τα ζητήματα του φυσικού αερίου, ενώ προσπαθεί να καλύψει την ανυπαρξία της πολιτικής της με δηλώσεις και ανακοινώσεις.

«Η προχειρότητα με την οποία το ΑΚΕΛ προσεγγίζει τα ζητήματα φυσικού αερίου καταδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, από τον σημερινό ισχυρισμό του κ. Στεφάνου ότι το Σχέδιο Ανάπτυξης και Παραγωγής του `Αφροδίτη` έπρεπε να είναι συμφωνημένο με τις εταιρείες από το Μάρτιο του 2014» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας.

Προστίθεται ότι όφειλαν να γνωρίζουν στο ΑΚΕΛ ότι οι εταιρείες που αποτελούν την κοινοπραξία του `Αφροδίτη` έπρεπε, προτού καταθέσουν προτεινόμενο Σχέδιο Ανάπτυξης, να προχωρήσουν πρώτα με την ανακήρυξη του κοιτάσματος ως εμπορεύσιμου, κάτι που έγινε τον Ιούνιο του 2015.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι διαβουλεύσεις που διεξάγονται με τις εταιρείες έχουν στόχο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό Σχέδιο Ανάπτυξης, προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας.

Λανθασμένη, χαρακτηρίζει το Υπουργείο Ενέργειας και τη θέση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση δεν είχε διαβουλευθεί με εταιρείες πριν προχωρήσει στην προκήρυξη του 3ου Γύρου Αδειοδότησης.

«Από τον περασμένο Οκτώβριο, μετά και από την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ, η Κυβέρνηση γίνεται δέκτης και συζητά το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών για την κυπριακή ΑΟΖ, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει πραγματοποιήσει σχετικές επαφές τον Ιανουάριο, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός» προστίθεται.

Γίνεται ακολούθως αναφορά στην προκήρυξη του 3ου Γύρου Αδειών Έρευνας Υδρογονανθράκων, τον περασμένο Μάρτιο, για την προώθηση του οποίου, όπως αναφέρεται, συνεχίζονται εντατικά οι επαφές σε Κύπρο και εξωτερικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top