ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος:«Υπήρχαν στελέχη του Κινήματος τα οποία παρέμειναν στο περιθώριο ή αποστασιοποιήθηκαν στις εκλογές»

Σιζόπουλος:«Υπήρχαν στελέχη του Κινήματος τα οποία παρέμειναν στο περιθώριο ή αποστασιοποιήθηκαν στις εκλογές»

Το "mea culpa" για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών υπάρχει σε όλους μας, δήλωσε την Τετάρτη (06/07) ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, διαφοροποιώντας την ίδια ώρα τις ευθύνες όσων υπονόμευσαν, όπως είπε, το Κίνημα.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τρίτης (06/07), στα γραφεία του κόμματος, όταν ο κ. Σιζόπουλος ρωτήθηκε αν από την πλευρά του αναγνωρίζει λάθος, είπε ότι όπως λέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του κόμματος, στη Λεμεσό, «όλοι έχουμε τις ευθύνες, όσο πιο ψηλά βρισκόμαστε στην ιεραρχία, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι ευθύνες τις οποίες έχουμε».

Συμπλήρωσε ότι είναι τελείως διαφορετικές οι ευθύνες που έχουν όσοι εργάστηκαν για την εκλογική επιτυχία του κόμματος, ακόμη και αν αυτές αφορούν λανθασμένες επιλογές ή εκτιμήσεις, ή και αμέλεια, από τις ευθύνες που έχουν αυτοί που «είτε παρέμειναν ουδέτερα στο περιθώριο, είτε υπονόμευσαν αυτή την πορεία και προοπτική του Κινήματος».

Ερωτηθείς για την ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, είπε ότι τα βασικά προβλήματα που πιθανόν οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της 22ας Μαΐου ήταν η παρατεταμένη εσωστρέφεια που δημιουργήθηκε στο Κίνημα λόγω του τρόπου και του χρόνου που ο τέως Πρόεδρος αποχώρησε, αλλά και τα όσα ακολούθησαν, τα οργανωτικά προβλήματα, η καθυστερημένη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων σε ορισμένες Επαρχίες, καθώς επίσης και η οικονομική δυσπραγία.

Πέραν αυτών, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «υπήρχαν στελέχη του Κινήματος, τα οποία είτε παρέμειναν στο περιθώριο», είτε «υπήρξε και υπονόμευση» σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ερωτηθείς τί αποφάσισε το κόμμα για τα στελέχη που αποστασιοποιήθηκαν στις εκλογές, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «το κόμμα επίσημα δεν έχει καμία απόφαση για αυτά τα ζητήματα».

Σε ερώτηση για σκέψεις που υπήρχαν για παραπομπή στελεχών στο πειθαρχικό, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αυτές ήταν προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν από μέλη του κόμματος.

Συμπλήρωσε ότι το θέμα ρυθμίζεται με σαφήνεια από το καταστατικό του κόμματος και οποιαδήποτε οργάνωση ή μέλος του κόμματος ενδιαφέρεται, μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες.

Αν ένα μέλος θέλει να ακολουθηθούν τέτοιες διαδικασίες, οφείλει να προχωρήσει με βάση το καταστατικό και τη διαδικασία που προβλέπεται, είπε. Πρόσθεσε ότι «επαφίεται στα μέλη να αποφασίσουν και να λειτουργήσουν».

Ως προς τις αιχμές που εκφράστηκαν την Τρίτη το βράδυ για πρωτοκλασάτα στελέχη, χωρίς να κατονομάζονται, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι σχολιάζει αποφάσεις του κόμματος και όχι τοποθετήσεις ή απόψεις μελών.

Σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη ζήτησε από τις Επαρχιακές Επιτροπές να υποβάλλουν έναν κατάλογο ονομάτων με ενδεχόμενους υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια, μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι η προσδοκία είναι εντός Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια σε δημαρχούμενες περιοχές και κοινότητες.

Φόρος Ακίνητης Περιουσίας

Ερωτηθείς για το θέμα του φόρου ακίνητης περιουσίας, ενόψει της νέας συνεδρίας των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, την ερχόμενη Παρασκευή, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι έγινε διαβούλευση, όμως η ΕΔΕΚ έχει καταθέσει τη δική της πρόταση.

Είπε ότι αναμένει την ολοκλήρωση των προτάσεων και η ΕΔΕΚ θα τοποθετηθεί την ώρα που πρέπει εντός του Κοινοβουλίου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφοροποίησης της πρότασης του κόμματος.

Η ουσία, είπε, είναι ότι ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια, πρέπει να λαμβάνει υπόψη την οικονομική δυσπραγία των μεσαίων και των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων, τις ορεινές, ημιορεινές περιοχές και τους πρόσφυγες και να είναι σε κάποιο βαθμό κλιμακωτός.

Ο φόρος πρέπει να κινείται σε λογικά όρια και όχι αποτρεπτικά, που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στην επαναδραστηριοποίηση της οικοδομικής βιομηχανίας, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top