ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Στη βουλή οι προτάσεις του ΔΗΣΥ για τις πολλαπλές συντάξεις και τον φόρο ακίνητης

Αβέρωφ: Στη βουλή οι προτάσεις του ΔΗΣΥ για τις πολλαπλές συντάξεις και τον φόρο ακίνητης

Προτάσεις για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων και για το θέμα της εξίσωσης του ορίου συνταξιοδότησης των κρατικών αξιωματούχων με τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα καταθέσει στην αυριανή σύνοδο της Ολομέλειας της Βουλής ο ΔΗΣΥ, ενώ στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, την Παρασκευή, το κόμμα θα καταθέσει και τις προτάσεις του για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη (06/07) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, απορρίπτοντας ότι η πρότασή του την περασμένη Δευτέρα για εξ ολοκλήρου κατάργηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας με παράλληλη περικοπή αντίστοιχου ποσού από τις ανελαστικές κρατικές δαπάνες ήταν μπλόφα.

«Δεν παίζουμε πόκερ για να κάνουμε μπλόφες», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ.

Όπως είπε, «αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις νόμου, που ανταποκρίνονται και στις απαιτήσεις του συνόλου της κοινωνίας και είναι ανεξάρτητες από την πρόταση που θα κάνουμε την Παρασκευή για τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας».

«Στην πράξη όχι στα λόγια», πρόσθεσε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ θα καταθέσει αύριο Πέμπτη πρόταση για τις πολλαπλές συντάξεις, προσθέτοντας ότι η άλλη πρόταση νόμου θα αφορά στο όριο συνταξιοδότησης των Βουλευτών και των άλλων κρατικών αξιωματούχων, το οποίο πρέπει να είναι το ίδιο όριο με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Είναι και δικαιολογημένα στην κοινωνία και εύλογο ερώτημα γιατί ο καλουπζιής να παίρνει σύνταξη στα 65 και ο Βουλευτής και ο Υπουργός στα 60, απλά και ουσιαστικά», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου κατέστησε σαφές ότι τα μέτρα αυτά δεν θα επιλύσουν το δημοσιονομικό ζήτημα και είναι ανεξάρτητα από το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

Για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ θα προσέλθει στη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών την Παρασκευή «με ένα πακέτο εισηγήσεων», χωρίς ωστόσο αν δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Και αν υπάρχει η πολιτική βούληση και εκ μέρους της Κυβέρνησης και εκ μέρους των άλλων πολιτικών κομμάτων μπορούμε να εξοικονομήσουμε δεκάδες εκατομμύρια από αυτό το σπάταλο κράτος που το συντηρούν οι φορολογούμενοι» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οι προτάσεις θα είναι κοστολογημένες. «Και θα είναι συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή, όπως είπαμε, και χρονοδιαγραμματικά και ουσιαστικά».

«Εμείς», συνέχισε, «έχουμε διάφορα σενάρια γιατί ήδη βρισκόμαστε στο έβδομο μήνα του 2016 και πρέπει κάποιος να το υπολογίσει. Αυτές οι συνολικές μας προτάσεις μιλούν για το ενδεχόμενο (να εφαρμοστούν) από την 1η Ιανουαρίου του 2017».

Σε ερώτηση αν οι προτάσεις θα αιφνιδιάσουν και σε υπενθύμιση ότι ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε από την πρόταση του ΔΗΣΥ την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «εμείς δεν σχολιάζουμε οποιεσδήποτε απόψεις ή δηλώσεις ακόμα και Υπουργών της δικής μας Κυβέρνησης».

«Όμως προτού ολοκληρωθούν τα νούμερα και οι συγκεκριμένες θέσεις βεβαίως και θα ενημερώσουμε τον αρμόδιο Υπουργό», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Νεοφύτου αφού υπενθύμισε πως ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας από €11 εκατομμύρια που ήταν μέχρι το 2010 αυξήθηκε στο πλαίσιο της αύξησης φόρων και των περικοπών δαπανών λόγω της οικονομικής κρίσης, διατύπωσε την πάγια θέση του κόμματος, την οποία χαρακτήρισε «πολιτικά ορθόδοξη»

«Βγήκαμε από το μνημόνιο και πολύ σωστά όλοι ζητούν σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών, που δεν διαφωνούμε, με κάτι επιπρόσθετο ο ΔΗΣΥ έχει εξίσου μια ξεκάθαρη θέση, όπως θα γίνεται αποκατάσταση των περικοπών πρέπει παράλληλα να γίνεται αποκατάσταση των φόρων προ μνημονίου» με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας, είπε.

«Είτε σε αυτό τον τόπο θα είμαστε πολιτικά ορθόδοξοι είτε όχι. Και δεν έχει σχέση με το τι ο καθένας θα πει, να μοιράζουμε λαϊκισμούς ο ένας στον άλλο», κατέληξε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης χαρακτήρισε δύσκολο το θέμα τόσο του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας όσο και της επιβολής ΦΠΑ στις πωλήσεις οικοπέδων.

Διατύπωσε την πάγια θέση του ΚΕΒΕ για το σύνολο των φορολογιών ότι εφόσον το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά του κράτους είναι καλό να μειώνονται όσο μπορεί να μειωθούν. «Αυτό φέρνει ανάπτυξη και αυξάνει τα έσοδα του κράτους», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top