ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ απάντησαν ως τώρα στον ΠτΔ γιατ το Εθνικό

Χριστοδουλίδης: ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ απάντησαν ως τώρα στον ΠτΔ γιατ το Εθνικό

ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών και ΕΛΑΜ έχουν μέχρι στιγμής αποστείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τις θέσεις τους επί του πλαισίου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου που αυτός τους έχει αποστείλει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού λάβει τις απόψεις και θέσεις των κομμάτων, επί του πλαισίου που τους έχει κοινοποιήσει, θα τις αξιολογήσει, και ακολούθως θα συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων για συζήτηση αυτών των προτάσεων.

Εάν υπάρχει διάθεση, θεωρούμε ότι το Εθνικό Συμβούλιο μπορεί να καταστεί ένας αναβαθμισμένος θεσμός, ως συμβουλευτικό όργανο προς τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που κατά καιρούς όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έχουν επισημάνει, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς πότε τοποθετείται χρονικά η συνάντηση του Συμβουλίου Αρχηγών, ο Εκπρόσωπος είπε πως αυτό εξαρτάται από το πότε θα λάβουν όλες τις εισηγήσεις, υπενθυμίζοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή του προς τα κόμματα είχε σημειώσει ότι αναμένει τα σχόλιά τους το συντομότερο δυνατόν, αν είναι εφικτό μέχρι τη Δευτέρα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως “για την Κυβέρνηση το θέμα είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο: στόχος του πλαισίου που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία του θεσμού αυτού”.

`Αρα, υπογράμμισε, “μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και εάν υπάρχει διάθεση, θεωρούμε ότι το Εθνικό Συμβούλιο μπορεί να καταστεί ένας αναβαθμισμένος θεσμός, ως συμβουλευτικό όργανο προς τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που κατά καιρούς όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έχουν επισημάνει”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top