ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί - Η αναφορά του βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί - Η αναφορά του βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου

Με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά στην έκρηξη στη ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί και με μονόλεπτο σιγή η Βουλή τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου.

Με την προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του Προεδρεύοντος της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου, το νομοθετικό Σώμα εξέφρασε για μια ακόμα φορά την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους συγγενείς των θυμάτων.

“Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν ανάλογα σφάλματα και να μην αφήσουμε η Κύπρος να ζήσει παρόμοιες τραγωδίες”, ανέφερε ο κ. Αδάμου, προσθέτοντας ότι φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου 2011 όταν η Κύπρος συνταράχθηκε από την τραγική είδηση για την ισχυρή έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες που φυλάγονταν στη ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί.

Υπενθύμισε ότι από τη φονική έκρηξη φρικτό θάνατο βρήκαν εν ώρα καθήκοντος δεκατρείς συμπατριώτες μας, άνδρες της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ από το ωστικό κύμα της έκρηξης προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού με συνακόλουθες επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.

Ο Προεδρεύων της συνεδρίας, με προ ημερησίας αναφορά, συνεχάρη τον Βουλευτή Κυριάκο Χατζηγιάννη για την εκλογή του ως εισηγητής της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), κατά την πρόσφατη 25η Ετήσια Σύνοδο της Συνέλευσης, στην Τιφλίδα. Με την ιδιότητά του αυτή, ο κ. Χατζηγιάννης θα συμμετέχει στο Προεδρείο της Κ.Σ. ΟΑΣΕ.

Ο κ. Αδάμου σημείωσε πως η τιμητική εκλογή Κυπρίων Βουλευτών σε αξιώματα διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών καταδεικνύει πρώτιστα την ενεργό παρουσία και ουσιαστική εκπροσώπηση της Βουλής των Αντιπροσώπων στα διεθνή δρώμενα, ειδικότερα στον τομέα της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Συμπλήρωσε ότι συμβάλλει και αποτελεσματικά στις προσπάθειες της μικρής Κύπρου να προβάλλει τα δίκαια του λαού της, αλλά και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, ως ευρωπαϊκή χώρα, στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ευρώπη και την ευρύτερη γειτονία της.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top