ΚΟΣΜΟΣ

Συνετρίβη ελικόπτερo της συριακής αεροπορίας - Νεκροί δύο ρώσοι πιλότοι

Συνετρίβη ελικόπτερo της συριακής αεροπορίας - Νεκροί δύο ρώσοι πιλότοι

Δύο Ρώσοι πιλότοι ελικοπτέρου σκοτώθηκαν την Παρασκευή κοντά στην Παλμύρα, στην κεντρική Συρία, όταν το ελικόπτερο της συριακής πολεμικής αεροπορίας στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, ο επίσημος αριθμός των Ρώσων στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στο συριακό μέτωπο ανέρχεται πλέον σε 12.

"Την 8η Ιουλίου, οι εκπαιδευτές πιλότοι Ριαφάγκατ Καμπιμπούλιν και Εβγένι Ντολγκούιν βρίσκονταν σε μια αποστολή σε ένα ελικόπτερο της συριακής πολεμικής αεροπορίας τύπου Mi-25" όταν μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τους επιτέθηκαν, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο Τύπου, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Το ελικόπτερο δέχθηκε τα πυρά των τρομοκρατών και συνετρίβη σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Συρίας. Το πλήρωμα σκοτώθηκε" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Sputnik, οι συριακές Αρχές ζήτησαν από το ρωσικό πλήρωμα να διεξαγάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας ομάδας μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που επέλαυναν προς το ανατολικό τμήμα της Παλμύρας.

"Ο επικεφαλής του πληρώματος Ριαφάγκατ Καμπιμπούλιν αποφάσισε να επιτεθούν εναντίον των τζιχαντιστών. Χάρη στις επιδέξιες ενέργειες του ρωσικού πληρώματος, η επέλαση των τρομοκρατών απετράπη. Αφού εξάντλησε τα πυρομαχικά του, το ελικόπτερο επέστρεφε. Τότε ακριβώς δέχθηκε τα πυρά των τρομοκρατών και κατέπεσε σε μια περιοχή που ελέγχουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Το πλήρωμα σκοτώθηκε" γνωστοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top