ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: €6,39 εκ σε εθελοντικά προγράμματα κοινωνικής φροντίδας το 2015

Υπ. Εργασίας: €6,39 εκ σε εθελοντικά προγράμματα κοινωνικής φροντίδας το 2015

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στηρίζει εδώ και χρόνια τις προσπάθειες των οργανωμένων εθελοντών στην παροχή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας, σημείωσε η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, μιλώντας χθες εκδήλωση του ΣΚΕ Σιάς, που τελούσε υπό την αιγίδα της.

Σε χαιρετισμό που εκφώνησε εκ μέρους της η Προϊσταμένη Κοινωνικών Υπηρεσιών, η Υπουργός είπε πως το 2015, συνολικά 249 προγράμματα έλαβαν οικονομική ενίσχυση με στόχο την κάλυψη μέρους των δαπανών λειτουργίας τους, καθώς και άλλων αναγκών, με συνολικό ποσό ύψους €6.390.000.

Όπως ανέφερε, δόθηκε επιπρόσθετη οικονομική στήριξη, σε φορείς οι οποίοι παρουσίαζαν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως οφειλές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μεγάλα χρέη, ανάγκες σε εξοπλισμό, ανάγκες σε βελτιώσεις κτιρίων και άλλα. Τα προγράμματα αυτά έδωσαν λύσεις σε θέματα φροντίδας ηλικιωμένων, στην απασχόληση παιδιών δίνοντας ευκαιρίες εργοδότησης στους γονείς τους, έδωσαν στέγη σε άτομα με αναπηρίες, φιλοξένησαν ασυνόδευτους ανήλικους και προστάτευσαν οικογένειες στις οποίες παρουσιάστηκαν κρούσματα βίας.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, ενισχύθηκε και η λειτουργία νέων προγραμμάτων που αφορούσαν κυρίως τη διημερεύουσα φροντίδα παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ειδικότερα, για την επαρχία Λευκωσίας ανέφερε ότι επιχορηγήθηκαν 100 προγράμματα με ποσό που υπερβαίνει τα €2.000.000.

Στα πλαίσια αυτά επιχορηγείται και το πρόγραμμα του Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού του ΣΚΕ Σιάς, το οποίο το 2015 έλαβε κρατική ενίσχυση ύψους €13.000. Το πρόγραμμα μπορεί να εξυπηρετεί σχετικά μικρό αριθμό παιδιών αλλά είναι σημαντικό για την κοινότητα και εδώ και χρόνια δίνει λύσεις στους εργαζόμενους γονείς.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top