ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι Λεμεσού το πλωτό εργοστάσιο κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών CASTORO 6! Έχει προσωπικό 200 άτομα

Στο λιμάνι Λεμεσού το πλωτό εργοστάσιο κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών CASTORO 6! Έχει προσωπικό 200 άτομα

Στο λιμάνι Λεμεσού θα αγκυροβολήσει την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, το πλωτό εργοστάσιο κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών CASTORO SEI, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Saipem. Το CASTORO SEI, το οποίο θα λάβει μέρος στις εργασίες στο κοίτασμα Zhor της Αιγύπτου (Zhor Project), θα παραμείνει στο λιμάνι για περίοδο έξι μηνών.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πλοίο, με προσωπικό 200 ατόμων, θα δέσει στο λιμάνι Λεμεσού, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς αναμένεται ότι από την παρουσία του θα επωφεληθούν τομείς και υπηρεσίες της οικονομίας του τόπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Προτεινόμενος ναυτιλιακός πράκτορας είναι η εταιρεία Atlas Offshore Operations, αναφέρεται και προστίθεται ότι το συμβόλαιο ανατέθηκε στην Atlas Offshore Operations, μετά από εντατικές προσπάθειες της εταιρείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, την εταιρεία Saipem και με τη στήριξη του Συνδέσμου Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κύπρου.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη εκφράζεται η προσδοκία ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα προσελκύσει εταιρείες, οι οποίες ειδικεύονται στον τομέα παροχής υπηρεσιών στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top